Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
22.09.2023 01:05

Registrujte sa na Deň samosprávy Slovenska a Ukrajiny


Informačný leták


Združenie miest a obcí Slovenska v spolupráci s partnerom projektu Združením FEMAN pozývajú na podujatie Deň samosprávy Slovenska a Ukrajiny.


Podujatie sa koná v rámci „Dni UKRAJINY 2023 v Košiciach – Slovensko-ukrajinské fórum 2023 / SUF 2023“, ktoré sa uskutoční 25. septembra 2023 v Košiciach.

Podujatie realizujeme v rámci projektu slovensko-ukrajinskej spolupráce medzi národnými samosprávnymi združeniami Združením miest a obcí Slovenska a Ukrajinským združením miest v spolupráci s ďalšími partnermi, a to združením FEMAN a Nórskym združením miestnych a regionálnych samospráv.

„Dni Ukrajiny v Košiciach“ je tradičným každoročným niekoľkodňovým podujatím. Jeden deň počas tohto podujatia bude venovaný riešeniu problémov miestnej územnej samosprávy, ktorá prostredníctvom svojich cezhraničných aktivít spája územie týchto dvoch krajín. Podujatie bude príležitosťou na stretnutie predstaviteľov miest a obcí zo Slovenska a Ukrajiny, výmenu skúseností a nadviazanie alebo aj posilnenie existujúcich partnerských väzieb.

Termín a miesto konania: 25. septembra 2023 (pondelok) / 9:00 – 18:00 hod

Miesto konania: Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2, 040 01 Košice

Pracovné jazyky: slovenčina, ukrajinčina

Program nájdete TU. Pre informáciu pripájame program pre ukrajinskú stranu, ktorý je v rámci Dni samosprávy SK-UA 2023 pripravený aj na 26. septembra 2023 – program TU.

Pokiaľ Vás táto téma zaujala a máte záujem o tému slovensko-ukrajinskej spolupráce na úrovni miest a obcí, nadviazanie partnerskej spolupráce s ukrajinskými samosprávami, rozvíjanie existujúcich partnerských väzieb, dozvedieť sa viac a možnostiach, príležitostiach o skúsenostiach alebo podporiť diskusiu svojimi skúsenosťami, prihlásiť sa môžete prostredníctvom online registračného formulára do 21.9.2023 do 15:00 hod TU.

Viac o podujatí Dni Ukrajiny v Košiciach 2023 sa dozviete TU.

Podujatie sa uskutoční v rámci projektu “Slovensko-ukrajinská cezhraničná spolupráca / Cross-border cooperation for Ukraine and Slovakia - CBC4US”, ktorý realizuje Združenie miest a obcí Slovenska v spolupráci s partnermi z Ukrajiny (Ukrajinské zduženie miest), zo Slovenska (Združenie FEMAN) a z Nórska (Nórske združenie miestnych a regionálnych samospráv) od decembra 2020 do apríla 2023. Projekt „CBC4US“  získal  grant  z Islandu,  Lichtenštajnska  a Nórska  prostredníctvom Grantov EHP a je spolufinancovaný z prostriedkov štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2020
Pilotný ročník projektu ELoGE otvorený
Dobrý úradník, akreditovaný partner Rady Európy, v rámci realizácie projektu Zabezpečenie dobrej správy vecí verejných zorganizoval v dňoch 10. a 11. septembra v Bratislave úvodné zasadnutia s členmi Platformy národných partnerov ako aj participujúcimi samosprávami.
viac
06.07.2021
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským mestám a obciam. Výsledkom týchto podujatí bude strategický dokument.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
01.03.2022
ZMOS zriadil on-line službu „Pomocná ruka“
Združenie miest a obcí Slovenska dnes zriadilo on-line službu „Pomocná ruka“. Táto služba mnohým pomohla počas prvého obdobia koronakrízy a veríme, že bude rovnako užitočná aj v tomto období.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %