Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.10.2020 11:40

Operatívna informácia k rokovaniam zastupiteľstiev


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska sa intenzívne venuje usmerňovaniu a konzultáciám pre samosprávy vo vzťahu k organizovaniu a priebehu rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto náročnom období.


V tejto súvislosti je potrebné konštatovať, že vychádzajúc z informácií, ktoré odzneli včera večer (22. októbra 2020) na tlačovej besede vlády SR po rokovaní ústredného krízového štábu, nie je zrejmé, že by obecné zastupiteľstvá nemohli aj naďalej zasadať a pokračovať tak vo svojej činnosti danej zákonom.

Otázka účasti verejnosti je však dnešným dňom zásadná a nemusí platiť to čo bolo mediálne ohlásené hoci verejnosť v zmysle zákona dosiaľ nie je vylúčená, avizovaný zákaz vychádzania a regulácia výnimiek automaticky naznačujú, že verejnosť sa rokovania zastupiteľstva nebude môcť osobne zúčastniť. Združenie miest a obcí Slovenska pracuje na získaní bližších inštrukcií zo strany štátnych orgánov a v momente ako budú známe, bude samosprávy informovať na svojej webovej stránke.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.10.2020
Vyhlásenie NOC k súťaži Slovenská kronika 2020
Združenie miest a obcí Slovenska bolo zo strany Národného osvetového centra informované o zrušení vyhlasovania výsledkov celoštátnej súťaže Slovenská kronika 2020.
viac
14.10.2020
Opäť je možné elektronické rokovanie zastupiteľstiev
Združenie miest a obcí Slovenska koncom marca predložilo návrh novely zákona o obecnom zriadení na rozšírenie možností rokovania zastupiteľstiev.
viac
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
03.11.2020
Je predčasné sa vyjadrovať k požiadavke ZMOS súvisiacej s pôžičkami
Požiadavka Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na zmenu návratnej finančnej výpomoci v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na dotáciu je pre Ministerstvo financií (MF) SR novinkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %