Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.10.2020 01:25

Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc


Ilustračná snímka.


Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.


Úrad splnomocnenca predstavuje krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri. Dozviete sa, ako jednotlivé oblasti fungujú, kto sú ich kľúčoví aktéri, aké strategické dokumenty boli v daných oblastiach prijaté, či akým spôsobom sú financované. Kapitoly budú súčasťou finálnej analýzy národného projektu „Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti“, ktorá bude zverejnená už koncom roka.

V rámci krátkych kapitol o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku vám predstavuje ďalšiu oblasť – oblasť sociálnych služieb a sociálnej pomoci, ktorá presahuje do viacerých spoločensko-sociálnych sfér života a rieši rôzne životné situácie obyvateľstva.

Do tejto oblasti patria sociálne služby, sociálno-právna ochrana detí a mládeže a sociálna kuratela, rodová rovnosť a podporované služby zamestnanosti. Mimovládne neziskové organizácie pôsobiace v sociálnej oblasti majú významné postavenie, realizujú svoje aktivity a poskytujú svoje služby v praxi po celom Slovensku.

O sociálnych službách a sociálnej pomoci na Slovensku.

Zdroj: minv.sk

Súvisiace oznamy ZMOS:

Spoznaj oblasti neziskového sektora na Slovensku: Dobrovoľníctvo

Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie

Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Kultúra a duchovné hodnoty

Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Humanitárna pomoc a rozvojová spolupráca

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Spoznaj oblasti neziskového sektora na Slovensku: Dobrovoľníctvo
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri sa zameraním na dobrovoľníctvo.
viac
09.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát so zameraním na životné prostredie.
viac
09.11.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Ľudské práva
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz so zameraním na ľudské práva.
viac
13.11.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Šport
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na šport.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %