Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.03.2018 11:21

ZMODO sa chce tento rok venovať najmä oblasti cestnej infraštruktúry na Orave


Ilustračná snímka


Hlavnou témou marcového snemu Združenia miest a obcí dolnej Oravy (ZMODO) vo Veličnej v okrese Dolný Kubín bolo schválenie rozpočtu a určenie základných úloh na najbližšie obdobie. Združenie sa chce tento rok venovať najmä oblasti cestnej infraštruktúry na Orave.


 Pre TASR to uviedol referent informovania verejnosti Mestského úradu (MsÚ) v Dolnom Kubíne Martin Buzna.       

ZMODO bude intenzívne podporovať výstavbu rýchlostnej cesty R3 na území Oravy a iniciovať opravy ciest. Člen ZMODO Roman Matejov upozornil na dlhodobo pretrvávajúce problémy s nepriaznivou dopravnou situáciou v centre Dolného Kubína a na Orave. „Denne tadiaľto prejdú tisícky automobilov, ktoré smerujú z alebo do Poľska,“ zdôraznil.       

V oblasti životného prostredia bude združenie podporovať investičné aktivity pod vedením Oravskej vodárenskej spoločnosti. Snahou ZMODO bude tiež zrealizovať projektový zámer „Odkanalizovanie obcí dolnej Oravy“ a zaradenie aglomerácie Sedliacka Dubová do zoznamu oprávnených žiadateľov v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.       

Predseda ZMODO Ján Kamas vysvetlil, že jednou z úloh združenia v tomto roku je aj vypracovanie novej zmluvy o zriadení spoločného obecného úradu. „Cieľom snemu bolo zhodnotenie činnosti združenia a naplánovanie ďalších aktivít pre podporu práce v samospráve,“ dodal.       

Medzi členov združenia patrí mesto Dolný Kubín a obce Bziny, Dlhá nad Oravou, Horná Lehota, Chlebnice, Istebné, Jasenová, Kraľovany, Krivá, Leštiny, Malatiná, Medzibrodie nad Oravou, Oravská Poruba, Oravský Podzámok, Osádka, Párnica, Pokryváč, Pribiš, Pucov, Sedliacka Dubová, Veličná, Vyšný Kubín, Zázrivá a Žaškov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2016
Regionálny snem Združenia miest a obcí hornej Oravy: Pred nami sú vážne výzvy
V Oravskom Bielom Potoku sa 1. marca na svojom XIV. sneme zišli členovia Združenia miest a obcí hornej Oravy. Na sneme sa zúčastnili predstavitelia 13 členských obcí a šesť hostí. Združenie miest a obcí Slovenska na sneme zastupoval jeho výkonný podpredseda Jozef Turčány.
viac
07.04.2016
Z výročného snemu Združenia miest a obcí dolnej Oravy
V Oravskej Porube sa 19. februára zišli na svojom výročnom sneme členské mestá a obce Združenia miest a obcí dolnej Oravy, aby zhodnotili svoju činnosť v uplynulom roku a predovšetkým vytýčili základné smery a úlohy združenia na ďalšie obdobie.
viac
07.03.2018
Starostovia oravských obcí súťažili v halovom futbale a stolnom tenise
Členovia Združenia miest a obcí Dolná Orava (ZMODO) sú aktívnymi spoluorganizátormi a účastníkmi rôznych športových turnajov, ktoré sa konajú v priebehu roka v členských obciach.
viac
13.07.2021
Prezidentka diskutovala s oravskými primátormi najmä o dopravných problémoch
Meškajúce diaľničné prepojenie Slovenska s Poľskom a nedokončená rýchlostná cesta R3 tvorili najväčšiu časť diskusie primátorov Dolného Kubína, Námestova, Tvrdošína a Trstenej s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Povedala to v pondelok po stretnutí so zástupcami samospráv v Dolnom Kubíne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %