Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.03.2018 07:30

Starostovia oravských obcí súťažili v halovom futbale a stolnom tenise


Futbalové družstvo ZMODO na spoločnej fotografii s mužstvom kňazov Spišskej diecézy.


Členovia Združenia miest a obcí Dolná Orava (ZMODO) sú aktívnymi spoluorganizátormi a účastníkmi rôznych športových turnajov, ktoré sa konajú v priebehu roka v členských obciach.


V pondelok 5. februára 2018 sa dolnooravskí zúčastnili na XII. ročníku halového futbalového turnaja v Rabči, na ktorom okrem futbalového mužstva ZMODO hralo aj mužstvo kňazov Spišskej diecézy a usporiadatelia turnaja - mužstvo Združenia miest a obcí Biela Orava (ZMOBO). V prvom zápase si zmerali sily starostovia oboch oravských regiónov, v ktorom mužstvo ZMODO zvíťazilo nad ZMOBO 3:1. Keďže v druhom zápase mužstvo kňazov porazilo starostov z Bielej Oravy v pomere 12:1, posledný zápas turnaja bol zápasom o prvé miesto. V ňom začali opäť diktovať tempo zápasu kňazi, ale dolnooravskí starostovia sa gólovo vždy dotiahli a v niektorých momentoch aj viedli. Nakoniec však kňazi zápas doviedli do úspešného konca víťazstvom 8:6 a aj napriek nevýhode v ich početnom zastúpení sa stali zaslúžene víťazmi turnaja.

Najlepším hráčom turnaja sa stal Ladislav Matejčík - starosta z Brezy, najlepším brankárom Ján Beňuš - starosta zo Bzín a najlepším strelcom vdp. Milan Prídavok z mužstva kňazov Spišskej diecézy.

 

Účastníci stolnotenisového turnaja v Dlhej nad Oravou.

ZMODO 20. februára organizovalo aj tradičný stolnotenisový turnaj starostov a kňazov, ktorý sa v tomto roku konal v Dlhej nad Oravou. Do turnaja sa zapojili predstavitelia a zamestnanci samospráv z Dolnej a Bielej Oravy i kňazi Spišskej diecézy. Po privítaní prítomných starostom Dlhej nad Oravou a zároveň aj predsedom ZMODO Jánom Kamasom nasledovali vzájomné zápasy v piatich skupinách.

 

Viac v Obecných novinách č. 9-10/2018

Autor: Ján KAMAS, starosta Dlhej nad Oravou


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Z výročného snemu Združenia miest a obcí dolnej Oravy
V Oravskej Porube sa 19. februára zišli na svojom výročnom sneme členské mestá a obce Združenia miest a obcí dolnej Oravy, aby zhodnotili svoju činnosť v uplynulom roku a predovšetkým vytýčili základné smery a úlohy združenia na ďalšie obdobie.
viac
22.03.2018
ZMODO sa chce tento rok venovať najmä oblasti cestnej infraštruktúry na Orave
Hlavnou témou marcového snemu Združenia miest a obcí dolnej Oravy (ZMODO) vo Veličnej v okrese Dolný Kubín bolo schválenie rozpočtu a určenie základných úloh na najbližšie obdobie. Združenie sa chce tento rok venovať najmä oblasti cestnej infraštruktúry na Orave.
viac
19.08.2018
Medzinárodný futbalový turnaj obcí s názvom Vysoká
Medzinárodný futbalový turnaj obcí s názvom „Vysoká“ sa v tomto kalendárnom roku „dožil“ svojho jubilea. V sobotu 4. augusta 2018 sa konal už jeho 10. ročník a hostiteľskou obcou tentoraz po prvýkrát bola obec Vysoká nad Labem.
viac
08.07.2019
Tretí ročník futbalového turnaja starých pánov v Príbovciach
Letné mesiace sú pre mnohých synonymom oddychu, voľna a relaxu. K letu patrí aj organizovanie množstva rôznych športových podujatí. V Príbovciach sa už tradične organizuje „Futbalový turnaj starých pánov“, teda turnaj v malom futbale, v ktorom sa stretli milovníci futbalu rôznych vekových kategórií
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %