Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.07.2021 02:30

Získavanie dát z prevádzkovania hazardných hier online


Ilustračná snímka: (tasr).


1. júla 2021 nadobudla účinnosť tretia časť vyhlášky Ministerstva financií SR č. 445/2020 Z. z. ktorou sa ustanovuje rozsah a spôsob získavania údajov o hazardných hrách zo servera prevádzkovateľa hazardnej hry alebo ním povereného subjektu.


Úrad pre reguláciu hazardných hier od tohto dátumu získava dáta z prevádzkovania hazardných hier (tzv. dátových balíkov) online.

Vyhláška definuje spôsob a rozsah údajov, ku ktorým sa úrad dostane bezplatným prístupom cez server prevádzkovateľa hazardnej hry alebo spôsob a rozsah údajov, ktoré je povinný prevádzkovateľ posielať úradu na dennej alebo mesačnej báze. Táto legislatívna úprava znamená automatizované získavanie a spracovanie dát a jej cieľom je zefektívniť prácu úradu najmä v oblasti dozoru a kontroly.

Podľa úradu bolo zmyslom prijatia tejto vyhlášky najmä zautomatizovanie procesov. K dispozícii tak má možnosť sledovať online dáta z každej hazardnej hry celkovo alebo aj samostatne, a to najmenej v rozsahu stávka, výhra, výplata, prípadne s uvedením dátumu a času hry. Rovnako má možnosť sledovať a analyzovať štatistické údaje, akými sú napríklad počet odohratých hazardných hier.

Vyhláška č. 445/2020 Z. z. vstúpila do platnosti 30.12.2020. Účinnosť nadobúdala postupne v troch termínoch: 1.12021 pre online prístup na server prevádzkovateľa, 1.6.2021 pre registráciu prevádzkovateľov hazardných hier a 1.7.2021 pre oficiálne spustenie vyššie avizovaného zasielania dátových balíkov.

V súvislosti s prijatím vyhlášky úrad aktívne komunikuje s prevádzkovateľmi hazardných hier. V tejto veci už vydal niekoľko usmernení 

Autor: (urhh.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2020
V Trenčianskom kraji sčítali do konca septembra takmer polovicu domov a bytov
V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sčítali pracovníci štatistického úradu do konca septembra takmer polovicu domov a bytov. Informoval o tom riaditeľ Pracoviska Štatistického úradu (ŠÚ) SR v Trenčíne Pavol Arpáš.
viac
04.02.2021
Problematické skupiny obyvateľstva nebudú mať prístup do kasín a herní
Úrad pre reguláciu hazardných hier informuje, že od 1.1. 2021 sú do registra vylúčených osôb zapisované ďalšie tri skupiny osôb, ktorým sa zakazuje účasť na hazardných hrách.
viac
15.02.2021
Hazardné hry je lepšie regulovať
Vyjadrenie generálneho riaditeľa Úradu pre reguláciu hazardných hier k novembrovej novele zákona o hazardných hrách, ktorá umožnila slovenským mestám a obciam zakázať prevádzkovanie hazardných hier na svojom území bez potreby petície.
viac
29.06.2021
Úrad pre reguláciu hazardných hier pečatil hracie automaty
Úrad pre reguláciu hazardných hier podnikol akciu na dodržiavanie ustanovení zákona o hazardných hrách a zákona o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu (AML zákon).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %