Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
29.06.2021 02:20

Úrad pre reguláciu hazardných hier pečatil hracie automaty


Ilustračná snímka.


Úrad pre reguláciu hazardných hier podnikol akciu na dodržiavanie ustanovení zákona o hazardných hrách a zákona o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu (AML zákon).


Úrad pre reguláciu hazardných hier v predchádzajúcich dňoch pečatil a kontroloval technické zariadenia na prevádzkovanie hazardných hier vo viacerých prevádzkach na Slovensku. Dôvodom je podozrenie z nedodržania povinností prevádzkovateľov hazardných hier v súvislosti s AML zákonom, ako aj z porušovania ustanovení zákona o hazardných hrách. Akcia prebiehala na základe podnetu jedného z občanov, ktorý úrad na možné pochybenia prevádzkovateľa hazardnej hry upozornil.

Uvedené zariadenia ostatnú zapečatené až do doby ukončenia vykonávaných dozorov. V rámci nich úrad využíva, okrem iného, aj online prístup na servery prevádzkovateľov hazardných hier, kde sú držitelia licencií na prevádzkovanie hazardných hier povinní zaznamenávať všetky zákonom stanovené údaje z hrania hazardných hier.

Ak sa potvrdia podozrenia z porušovania príslušných právnych predpisov, hrozí prevádzkovateľovi hazardnej hry pokuta až do výšky 100 000 eur. Vzhľadom na to, že výkon dozoru je v zmysle zákona o hazardných hrách neverejný, nie je možné poskytnúť verejnosti podrobnejšie informácie.

Autor: (urhhr.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2021
Usmernenie k výpočtu tzv. európskeho úroku z omeškania
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti informáciu Úradu pre reguláciu hazardných hier. Ide o usmernenie týkajúce sa výpočtu tzv. európskeho úroku z omeškania.
viac
04.02.2021
Problematické skupiny obyvateľstva nebudú mať prístup do kasín a herní
Úrad pre reguláciu hazardných hier informuje, že od 1.1. 2021 sú do registra vylúčených osôb zapisované ďalšie tri skupiny osôb, ktorým sa zakazuje účasť na hazardných hrách.
viac
17.03.2021
Presun novely Zákona o pamiatkovom fonde z roku 2023 na rok 2021
Ministerstvo kultúry SR rozhodlo o presune plánovanej novelizácie zákona č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu v znení neskorších predpisov z roku 2023 na tento rok a to aj spolu s celým legislatívnym procesom.
viac
12.07.2021
Získavanie dát z prevádzkovania hazardných hier online
1. júla 2021 nadobudla účinnosť tretia časť vyhlášky Ministerstva financií SR č. 445/2020 Z. z. ktorou sa ustanovuje rozsah a spôsob získavania údajov o hazardných hrách zo servera prevádzkovateľa hazardnej hry alebo ním povereného subjektu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %