Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
22.01.2021 08:35

Usmernenie k výpočtu tzv. európskeho úroku z omeškania


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti informáciu Úradu pre reguláciu hazardných hier. Ide o usmernenie týkajúce sa výpočtu tzv. európskeho úroku z omeškania.


Dokument s názvom Oznámenie referenčnej sadzby – vzorce.xls umožňuje výpočet úrokovej sadzby, a to jednoduchým vkladaním základných údajov týkajúcich sa prevádzkovania hazardných hier na území obcí do príslušných polí. Súčasťou uvedeného dokumentu je aj referenčná sadzba prevádzkovateľov hazardných hier, na základe ktorej si obec ako správca odvodu príslušný úrok vypočíta. Vzor oznámenia predpisu výšky úroku z omeškania nájdu obce taktiež v časti Metodické usmernenia – Usmernenia pre obce.

Výpočet úroku za obdobie odkladu úhrady odvodu vyplýva z § 30o ods. 1 písm. a) zákona č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení zákona č. 156/2020 Z. z. (ďalej len „zákon o finančných opatreniach“). Podľa § 30o ods. 1 písm. a) a b) zákona o finančných opatreniach je prevádzkovateľ hazardnej hry povinný za obdobie odkladu úhrady odvodu podľa zákona o hazardných hrách uhradiť úrok podľa Oznámenia Komisie o revízii spôsobu stanovenia referenčných a diskontných sadzieb (2008/C 14/2). 

Usmernenie pre obce je k dispozícii TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2020
Kamery - využitie na monitorovanie hustoty a počtu osôb pred odberným miestom
Kamery obcí a miest a ich prípadné využitie na monitorovanie hustoty a počtu osôb pred testovacím odberným miestom pri plošnom testovaní – usmernenie.
viac
08.01.2021
ZMOS adresovalo rezortu pôdohospodárstva zásadné pripomienky kvôli pozemkom
ZMOS adresovalo Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zásadné pripomienky k navrhovaným zmenám v nariadení vlády SR, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o podmienkach prenajímania, predaja, zámeny a nadobúdania nehnuteľností Slovenským pozemkovým fondom v znení neskorších predpisov.
viac
01.02.2021
Pomocná ruka pre rodiny s deťmi
Parlament v piatok schválil vládny návrh zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, ktorý okrem iného zmierňujeme podmienky pre uplatnenie daňového bonusu na vyživované dieťa.
viac
29.06.2021
Úrad pre reguláciu hazardných hier pečatil hracie automaty
Úrad pre reguláciu hazardných hier podnikol akciu na dodržiavanie ustanovení zákona o hazardných hrách a zákona o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu (AML zákon).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %