Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.11.2021 11:25

Žilina zrevitalizovala vnútroblok na Fatranskej ulici


Snímka zdroj: (Mesto Žilina).


Mesto Žilina zrevitalizovalo vnútroblok na Fatranskej ulici v Žiline za viac ako 340 000 eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka odstránili počas stavebných prác viaceré nedostatky a ľudia už môžu využívať všetky nainštalované prvky.


Revitalizácia sa začala v apríli tohto roka a dokončiť by ju mali do konca kalendárneho roka. "Veľmi sa teším, že napriek náročnému covidovému obdobiu môžeme čoskoro odovzdať do užívania revitalizovaný vnútroblok na sídlisku Vlčince. Verím, že vďaka množstvu noviniek ho budú využívať obyvatelia všetkých vekových kategórií," podotkol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Hovorca mesta doplnil, že počas revitalizácie sa obnovili chodníky, asfaltové plochy, pribudli odpadové nádoby, lavičky, ležadlá a vytvorili sa zelené parkovacie zábrany. "Novinkou sú aj stojany na bicykle či knižná búdka. Obnovou prešli detské ihriská a pieskoviská. Vymenil sa herný povrch športových plôch, pribudli tyče na volejbal, streetballový kôš a stoly na stolný tenis. Na existujúcom chodníku v tvare osmičky vznikol cyklo/in-line okruh pre deti s terénnou vlnou, pumptrackovou dráhou, slalomom a drevenou prekážkou. Na cvičenie môžu obyvatelia využiť aj parkúrové cvičisko a workout," uviedol Miškovčík.

V priestore za parkovacím domom podľa neho pribudla oddychová zóna s ležadlami, paletovými mobilnými stolmi, sedením a fanúšikovia šachu môžu využívať dva nové šachové stolíky. "Dôležitou súčasťou revitalizácie je výsadba zelene. Pribudli ďalšie listnaté a ihličnaté stromy, kry a popínavá zeleň, tvoriaca úpravu parkovacieho domu proti grafitom. Na dvoch miestach vo vnútrobloku budú tiež situované kompostéry a bylinkové záhradky," dodal hovorca mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.12.2020
Regeneráciou Mikovíniho ulice pokračuje revitalizácia vnútroblokov
Mesto Nitra hľadá dodávateľa stavebných prác na regeneráciu vnútrobloku Mikovíniho ulice na sídlisku Klokočina. Predpokladaná hodnota zákazky je vyčíslená na 43 200 eur. Vo vnútrobloku sa plánujú nové prvky vegetácie, ktoré zlepšia podmienky pre existujúce dreviny.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
28.02.2022
Žilina zrevitalizuje vnútroblok na sídlisku Vlčince za vyše 604 000 eur
Mesto Žilina zrevitalizuje vnútroblok na sídlisku Vlčince medzi Slovanskou a Tulskou ulicou. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka sú celkové náklady viac ako 604 000 eur.
viac
18.03.2022
Mesto Stropkov zrevitalizuje vnútroblok na Hrnčiarskej ulici
Mesto Stropkov zrevitalizuje vnútroblok na Hrnčiarskej ulici za viac ako 376 000 eur. Z toho takmer 358 000 eur tvorí nenávratný finančný príspevok, ktorý mesto získalo v rámci výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %