Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.10.2017 03:16

Žiadatelia o dotácie na rok 2018 musia doručiť žiadosti do 30. októbra


Mesto Poprad.


Mesto Poprad upozorňuje potenciálnych žiadateľov o dotácie na všeobecne prospešné služby a verejnoprospešné účely, že v zmysle Všeobecne-záväzného nariadenia č.7/2016 je žiadosť o poskytnutie dotácie na rok 2018 potrebné doručiť do podateľne MsÚ v Poprade v termíne najneskôr do 30. októbra 2017.


Z rozpočtu mesta Poprad sa môžu poskytovať dotácie právnickým osobám, ktorých zakladateľom nie je mesto Poprad a fyzickým osobám — podnikateľom so sídlom alebo trvalým pobytom na území mesta, alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť‘ na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta.

 

Za všeobecne prospešné služby a verejnoprospešné účely sa pre potreby tohto všeobecne záväzného nariadenia považujú:

a) poskytovanie sociálnej pomoci, humanitárna a charitatívna činnosť‘,

b) poskytovanie zdravotníckej starostlivosti,

c) záujmová umelecká činnosť a kultúrne aktivity,

d) vzdelávanie a výchova,

e) aktivity pre deti a mládež,

i) rozvoj telesnej kultúry a športu(podpora športových podujatí, podpora výkonnostného a vrcholového športu, podpora materiálno-technických podmienok pre rozvoj športu),

g) tvorba, rozvoj a obnova duchovných hodnôt,

h) služby na podporu regionálneho rozvoj a a zamestnanosti,

i) požiarna ochrana, civilná ochrana a ochrana zdravia obyvateľstva.

 

Dotácie vyčlenené z rozpočtu mesta Poprad, ktoré nie sú priamo určené pre konkrétny subjekt, osobu, účel, schvaľuje po prerokovaní žiadosti v príslušnej komisii zriadenej pri Mestskom zastupiteľstve mesta Poprad:

a) primátor mesta – do 3 500,00 €‚

b) mestské zastupiteľstvo – nad 3 5 00,00 € .

 

Príslušnými komisiami, ktoré prerokujú žiadosti o dotáciu, sú:

a) komisia sociálna,bytová a zdravotná (poskytovanie sociálnej pomoci, humanitárna a charitatívna činnosť, poskytovanie zdravotníckej starostlivosti, požiarna ochrana, civilná ochrana, zdravie obyvateľstva, aktivity pre deti a mládež),

b) komisia školstva, športu a mládeže (vzdelávanie a výchova, rozvoj telesnej kultúry a športu, aktivity pre deti a mládež),

c) komisia regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a kultúry (služby na podporu regionálneho rozvoja a zamestnanosti, tvorba rozvoja a obnova duchovných hodnôt, záujmová umelecká činnosť a kultúrne aktivity, aktivity pre deti a mládež).

 

Dotácia z rozpočtu mesta Poprad nebude žiadateľovi poskytnutá v prípade, ak má záväzky voči mestu Poprad, rozpočtovým a príspevkovým organizáciám zriadeným mestom Poprad a obchodným spoločnostiam, v ktorých je mesto Poprad jediným spoločníkom.

Žiadosť o poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta musí byť spracovaná podľa Prílohy č. 1 k VZN č. 7/2016 o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Poprad, ktorú žiadatelia nájdu na stiahnutie na https://www.poprad.sk/?program=51&module_action__0__id_ci=139656.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2018
Trenčín poskytne dotácie na aktivity v oblasti športu
Žiadosť o podporu v oblasti športu a telesnej kultúry na rok 2018 môžu záujemcovia posielať do 28. februára 2018.
viac
17.01.2018
Trnava vyhlásila súťaž o získanie dotácií v roku 2018
Na dotácie je vyčlenená suma 154 853 eur z rozpočtu mesta.
viac
23.01.2018
Primátor vyhlásil grantové kolo v oblasti kultúry a záujmovej činnosti
Grantové kolo na podporu aktivít v oblasti kultúry a záujmovej umeleckej činnosti na rok 2018 vyhlásil primátor mesta Richard Rybníček v súlade so Všeobecne-záväzným nariadením Mesta Trenčín č.7/2012 „O poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Trenčín“.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %