Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.02.2022 11:35

Žiaci strednej zdravotníckej školy majú nový multifunkčný športový areál


Zrekonštruovaná vnútorná telocvičňa. Snímka zdroj: (BSK).


Komplet nové vonkajšie ihrisko s altánkom a zrekonštruovanú vnútornú telocvičňu má župná Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave. Celková rekonštrukcia stála Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyše 170 000 eur.


„Kvalitu škôl odráža nielen ponuka vzdelávania, ale aj prostredie. Preto od začiatku pracujeme na zatraktívňovaní škôl ich rekonštrukciami či opravami a investičnými aktivitami, ktoré zvyšujú kultúru školského prostredia. Aj vďaka tomu stúpol o naše školy záujem o tretinu. Aktuálne na našich školách študuje viac ako 20-tisíc žiakov,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba. 

Vnútorná telocvičňa má nový drevený ​interiérový obklad či nové plnohodnotné basketbalové koše. Multifunkčný športový areál vo dvore školy je nanovo kompletne vybudovaný. Má nový povrch z vysokoodolného EPDM granulátu, takisto nový je aj prislúchajúci mobiliár, teda lavičky, stoly, odpadkové koše a altánok, ktorý môže slúžiť aj ako externá učebňa. Celý školský dvor má zároveň nové oplotenie opatrené syntetickým náterom. Pozdĺž budovy školy, telocvične a v mieste altánku je vybudovaný chodník zo zámkovej dlažby. Dôraz pri investícii sa kládol aj na zelené opatrenia, pričom v areáli boli rovnako vysadené aj tuje.

Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave má bohatú ponuku odborov zameraných na prípravu zdravotníckych a farmaceutických laborantov, očných optikov, ortopedických technikov, zubných asistentov, fyzioterapeutov v dennej aj externej forme.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
25.11.2019
Obnova strednej odbornej školy dokončená
Študenti župnej Strednej odbornej školy na Hliníckej ulici v Bratislave využívajú od aktuálneho školského roka modernizované priestory Centra odborného vzdelávania a prípravy (ďalej len „COVP“) v oblasti informačných technológií.
viac
13.02.2020
Košický kraj pokračuje v obnove budov stredných škôl
V roku 2020 chce župa do rekonštrukcie škôl a výstavby športovísk investovať takmer 11 miliónov eur.
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %