Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
30.10.2020 08:00

Internát strednej zdravotníckej školy zrekonštruujú za 2,2 milióna eur


Snímka zdroj: (zilinak.sk).


Internát pri Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Žiline zrekonštruujú za viac ako 2,2 milióna eur. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej odovzdali stavenisko na začiatku októbra a stavebné práce by mali trvať rok.


„Ide naozaj o hĺbkovú rekonštrukciu, v podstate ostanú zachované len nosné konštrukcie a všetko ostatné bude v novom modernom prevedení. Demontuje sa obvodový plášť a nahradí sa novými konštrukciami, vymenia sa rozvody inžinierskych sietí,” povedal riaditeľ odboru investícií Úradu ŽSK Peter Mrvečka s tým, že dôjde aj ku kompletnej výmene okien a dverí.      

Internát je z dôvodu komplexnej rekonštrukcie uzatvorený od školského roka 2019/2020. „Žiakov, ktorí boli ubytovaní v internáte, prerozdelili do ostatných školských internátov v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK,” priblížila riaditeľka odboru školstva a športu Úradu ŽSK Janka Školová.     

„Žiakom poskytli ubytovanie v troch internátoch v Žiline - pri spojenej škole, pri strednej odbornej škole (SOŠ) dopravnej a pri SOŠ stavebnej. V Martine v internáte pri SOŠ dopravnej a v Kysuckom Novom Meste v Školskom internáte pri Strednej priemyselnej škole informačných technológií. Dnes sú vzhľadom na mimoriadne opatrenia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 internáty a stredné školy zatvorené,” dodala Školová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2020
Košický kraj pokračuje v obnove budov stredných škôl
V roku 2020 chce župa do rekonštrukcie škôl a výstavby športovísk investovať takmer 11 miliónov eur.
viac
29.07.2020
Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur
Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %