Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.07.2020 01:25

Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur


Vizualizácia zdravotníckej školy. Snímka zdroj: (msú).


Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.


Kompletnou obnovou prechádza vstupná časť, hlavná školská budova aj spojovacia časť, ktorá tvorí komunikačné prepojenie medzi hlavnou školskou budovou a telocvičňou. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová.

„Zo starej budovy, ktorá bola dlhé roky zanedbávaná, sa stáva príjemná moderná škola, ktorá, ako verím, splní študentom aj učiteľom ich očakávania a výrazne zlepší podmienky na vzdelávanie,” povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Momentálne je podľa Remencovej takmer dokončená fasáda na budove, osadené sú nové okná a žalúzie. Zrealizované sú aj rozvody kanalizácie, vody a kúrenia. „Napriek úskaliam, ktoré so sebou priniesla koronakríza či samotné rekonštrukčné práce, stavba napreduje plynule a bez výraznejších problémov. Aktuálne dokončujeme zateplenie strešnej konštrukcie,” zhodnotil riaditeľ odboru správy majetku a investícií Úradu ŽSK Peter Mrvečka.

Dokončený je tiež svetlík, zastrešujúci nové átrium školy. „Z pôvodne otvoreného priestoru sa tak stal interiérový priestor, čo umožnilo zväčšiť vnútorné plochy školy na prvom nadzemnom podlaží. V átriu pribudne nový výťah, ktorý umožní bezbariérový presun na všetky podlažia,” priblížila Remencová s tým, že bezbariérový bude aj hlavný vstup do budovy.

Rekonštrukciu Strednej zdravotníckej školy by mali dokončiť na konci roka. Študenti by sa tak do lavíc mohli vrátiť začiatkom roka 2021. Dovtedy bude podľa hovorkyne ŽSK výučba pokračovať v náhradných priestoroch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2020
Košický kraj využíva leto na opravy stredných škôl
Letné prázdniny využil Košický samosprávny kraj (KSK) na opravy stredných škôl a školských zariadení.
viac
30.10.2020
Internát strednej zdravotníckej školy zrekonštruujú za 2,2 milióna eur
Internát pri Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Žiline zrekonštruujú za viac ako 2,2 milióna eur. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej odovzdali stavenisko na začiatku októbra a stavebné práce by mali trvať rok.
viac
04.12.2020
B. Bystrica obnoví ďalšiu MŠ z nórskych fondov
Obnovy sa už čoskoro dočká i Materská škola (MŠ) na Šalgotarjánskej ulici na banskobystrickom sídlisku Fončorda.
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %