Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.08.2021 03:35

Zemplínske slávnosti, folklórny festival spevu a tanca


Pozvánka.


Zemplínske slávnosti sú už vyše šesťdesiat rokov neodmysliteľne späté s letom v Michalovciach. V roku 2019 sme ich 60. výročie oslávili veľkolepým trojdňovým programom netušiac, že na 61. ročník si budeme musieť počkať viac než jeden rok.


Už túto sobotu 14. augusta o 19.00 hod. pozývame všetkých milovníkov folklóru na Námestie osloboditeľov v Michalovciach, kde na tribúne pred mestským úradom odštartuje festival spevu a tanca – Zemplínske slávnosti. Pre aktuálne platné protiepidemiologické opatrenia sa slávnosti budú konať s obmedzeniami a programom výrazne skráteným na jeden večer.

Tento rok sa v programe predstavia iba domáci účinkujúci. Na všetkých priaznivcov ľudovej hudby, spevu a tanca sa tešia známe a obľúbené michalovské folklórne súbory Zemplín a Jurošík. FS Zemplín bol založený v roku 1957 a doposiaľ vystupoval v 34 štátoch na piatich kontinentoch sveta. FS Jurošík je podstatne mladší, vznikol v roku 2011, ale svojou kvalitou patrí medzi najlepšie amatérske súbory na Slovensku. Na pódiu túto sobotu uvidíte aj folklórne duo Dvojo z Mihaľovec a súčasťou programu počas večera bude krst ich hudobného nosiča.

Prosíme návštevníkov, aby rešpektovali pokyny a usmernenia organizátorov. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie bude konať vo veľkej sále mestského kultúrneho strediska.

 

Autor: (Marcela ANDRÉOVÁ, MSÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.06.2021
Zamagurské folklórne slávnosti sa uskutočnia v online priestore
Zamagurské folklórne slávnosti, ktoré sa konajú každoročne v Zamagurí, sa tento rok uskutočnia v termíne od 18. do 20. júna. Avšak budú len v online priestore. Informuje o tom na svojom webe Podtatranské osvetové stredisko, ktoré je hlavným organizátorom podujatia.
viac
29.07.2021
Podroháčske slávnosti sa uskutočnia v auguste s obmedzeným programom
Podroháčske folklórne slávnosti sa uskutočnia v auguste v priestoroch Múzea oravskej dediny Zuberec s obmedzeným programom. Po minuloročnej prestávke sa usporiadatelia rozhodli tento rok festival pripraviť v rozsahu, ktorý umožňuje súčasná epidemická situácia.
viac
11.08.2021
Klenovská Rontouka vstupuje do 42. ročníka
Už tento víkend sa v obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota uskutoční 42. ročník podujatia Gemersko-malohontské folklórne slávnosti – Klenovská Rontouka.
viac
18.08.2021
Na netradičných hodoch v Topoľčanoch padol slovenský rekord
Už 27. ročník Topoľčianskych hodov bol v mnohom iný ako tie predchádzajúce. O prípravu programu sa postarala Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %