Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.02.2022 08:40

Zdieľané elektrobicykle sú už opäť k dispozícii v uliciach Trnavy


Snímka zdroj: (tasr).


Trnava spustila v pondelok tohtoročný bikesharing. V nadchádzajúcej sezóne bude záujemcom k dispozícii 146 žltozelených elektrobicyklov vrátane 34 nových a dva cargo bicykle. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


„Cargo bicykle s elektromotorom sú určené pre rodiny s deťmi. Pod hlavičkou projektu Trnavská rodina na kolesách ich môžu využívať rodičia či príbuzní malých detí,“ uviedla. Ide o špeciálne dvojkolesové dopravné prostriedky, ktoré sú svojou konštrukciou prispôsobené na prevoz väčšieho nákladu alebo dvoch či troch detí s celkovou hmotnosťou 150 kilogramov. Cargo bicykel je možné rezervovať si v pracovných dňoch od pondelka do štvrtka buď osobne, alebo telefonicky na mestskom úrade alebo na adrese cargobike@trnava.sk, potrebná je registrácia v bikesharingu a finančná zábezpeka.

„Cenník pre elektrobicykle zostáva rovnaký, na začiatok je treba zaplatiť sezónny poplatok vo výške 20 eur, čo platí aj pre tých, ktorým sa preniesla časť kreditu z minulého roka,“ uviedla hovorkyňa. Noví používatelia sa musia najskôr zaregistrovať a podpísať osobne zmluvu na mestskom úrade.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2020
Elektrobicykle trnavského bikesharingu budú v uliciach opäť od júna
Od pondelka 1. júna mesto Trnava opäť spúšťa prevádzku zdieľaných elektrobicyklov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
01.03.2021
Štartuje nová sezóna Trnavského bikesharingu
Od pondelka 1. marca začína v Trnave tretia sezóna Trnavského bikesharingu.
viac
22.03.2022
Bikesharing v Žiline spustia od piatku, rozšíri sa o nové stanice i bicykle
Zdieľané bicykle v Žiline budú v aktuálnej sezóne opäť k dispozícii od piatku 25. marca. Pre verejnosť bude pripravených 123 bicyklov, nájdu ich na 21 staniciach v meste s pevnými stojanmi. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
08.03.2023
V meste sa začala šiesta sezóna zdieľaných bicyklov
Trnavský bikesharing – zdieľané elektrické bicykle začali v pondelok svoju šiestu sezónu. Vlani zaznamenal tento úspešný projekt mesta priemerne 900 výpožičiek denne, cyklisti mali k dispozícii 129 elektrobicyklov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %