Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.03.2021 01:15

Štartuje nová sezóna Trnavského bikesharingu


Snímka zdroj: (trnava.sk).


Od pondelka 1. marca začína v Trnave tretia sezóna Trnavského bikesharingu.


Ako uviedla hovorkyňa mesta Veronika Majtánová, vyše stovka žlto-zelených zdieľaných elektrobicyklov je vzhľadom na prijaté protipandemické opatrenia a obmedzenie pohybu prioritne určená užívateľom na jazdu do alebo z práce, ak si chcú zvoliť ekologický a praktický dopravný prostriedok.

Vlaňajšia sezóna bola práve pre pandémiu ochorenia COVID-19 prerušená. „Kredit, ktorý zaregistrovaným používateľom zostal z vlaňajška, sa im automaticky prenesie do tejto sezóny. Pokiaľ je vo výške aspoň jedného eura, nie je potrebné platiť tohtoročný sezónny poplatok,” informovala hovorkyňa.

Doplnila, že nových používateľov momentálne nie je možné pridávať. Na dokončenie registrácie je totiž potrebná osobná návšteva klientskeho centra na Mestskom úrade v Trnave z dôvodu podpisu zmluvy. Mestský úrad je však počas zákazu vychádzania pre verejnosť zatvorený. V cenníku výpožičiek bola upravená výška poplatku za odstavenie elektrobicykla mimo stanice, ostatné položky ostali nezmenené. Staníc na odstavenie elektrobicyklov je v súčasnosti po celom meste spolu 92.

Testovacia prevádzka Trnavského bikesharingu začala v auguste 2018 so 40 bicyklami, na jar nasledujúceho roku odštartovali jeho prvý ročník. Medzi obyvateľmi je tento spôsob prepravy obľúbený a počty denných výpožičiek pravidelne narastajú.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2020
Elektrobicykle trnavského bikesharingu budú v uliciach opäť od júna
Od pondelka 1. júna mesto Trnava opäť spúšťa prevádzku zdieľaných elektrobicyklov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
22.02.2022
Zdieľané elektrobicykle sú už opäť k dispozícii v uliciach Trnavy
Trnava spustila v pondelok tohtoročný bikesharing. V nadchádzajúcej sezóne bude záujemcom k dispozícii 146 žltozelených elektrobicyklov vrátane 34 nových a dva cargo bicykle. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
22.03.2022
Bikesharing v Žiline spustia od piatku, rozšíri sa o nové stanice i bicykle
Zdieľané bicykle v Žiline budú v aktuálnej sezóne opäť k dispozícii od piatku 25. marca. Pre verejnosť bude pripravených 123 bicyklov, nájdu ich na 21 staniciach v meste s pevnými stojanmi. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
08.03.2023
V meste sa začala šiesta sezóna zdieľaných bicyklov
Trnavský bikesharing – zdieľané elektrické bicykle začali v pondelok svoju šiestu sezónu. Vlani zaznamenal tento úspešný projekt mesta priemerne 900 výpožičiek denne, cyklisti mali k dispozícii 129 elektrobicyklov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %