Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.03.2023 07:45

V meste sa začala šiesta sezóna zdieľaných bicyklov


Ilustračná snímka.


Trnavský bikesharing – zdieľané elektrické bicykle začali v pondelok svoju šiestu sezónu. Vlani zaznamenal tento úspešný projekt mesta priemerne 900 výpožičiek denne, cyklisti mali k dispozícii 129 elektrobicyklov.


Noví záujemcovia sa už zase môžu registrovať, uviedla hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

"Obľuba bikesharingu nás veľmi teší. Počet používateľov rastie a pri počte výpožičiek sa najmä v letnej sezóne dostávame do extrémne vysokých čísel, rekordom bolo 1665 výpožičiek za deň v auguste minulého roka," uviedol primátor Trnavy Peter Bročka.

Z dôvodu vysokej vyťaženosti elektrobicyklov a v snahe vyvážiť náklady spojené s bikesharingom došlo k úprave cenníka výpožičiek, ceny však stále ostávajú podľa radnice pre širokú verejnosť priaznivé. Poplatky sa automaticky odrátavajú z uhradeného sezónneho poplatku a po jeho vyčerpaní je potrebné si kredit dobiť.

Novou alternatívou zdieľaných elektrobicyklov sú Žlté bajky – klasické bicykle, ktoré je možné prenajať si na celý rok na mestskom úrade za 30 eur ročne, podmienkou je trvalý pobyt v Trnave. Študenti trnavských stredných škôl tak môžu urobiť za 20 eur na rok, trvalý pobyt nie je vyžadovaný. "Žltý bajk je praktický, štýlový a vždy po ruke. Nájomca k nemu dostane aj kvalitný bezpečnostný zámok," doplnila Majtánová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2021
Po Prešove môžete jazdiť už aj na zdieľaných bicykloch
Mesto Prešov úspešne uviedlo do prevádzky zdieľané bicykle, ktoré prispejú k zvýšeniu mobility obyvateľov. Cieľom takzvaného bikesharingu je zároveň znížiť produkciu škodlivých emisií, zlepšiť kvalitu ovzdušia a podporiť Prešovčanov vo využívaní alternatívnych možností prepravy.
viac
22.02.2022
Zdieľané elektrobicykle sú už opäť k dispozícii v uliciach Trnavy
Trnava spustila v pondelok tohtoročný bikesharing. V nadchádzajúcej sezóne bude záujemcom k dispozícii 146 žltozelených elektrobicyklov vrátane 34 nových a dva cargo bicykle. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
22.03.2022
Bikesharing v Žiline spustia od piatku, rozšíri sa o nové stanice i bicykle
Zdieľané bicykle v Žiline budú v aktuálnej sezóne opäť k dispozícii od piatku 25. marca. Pre verejnosť bude pripravených 123 bicyklov, nájdu ich na 21 staniciach v meste s pevnými stojanmi. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
10.03.2023
Sezóna zdieľaných bicyklov v Žiline odštartuje na konci marca
Sezóna zdieľaných bicyklov v Žiline odštartuje 27. marca. Obyvatelia a návštevníci mesta si budú môcť požičať 145 bicyklov na 30 stanovištiach. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Zigová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %