Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.05.2020 12:45

Zberné dvory v Prešove budú otvorené aj počas sobôt


Zberný dvor Technických služieb mesta Prešov na Bajkalskej ulici.


Zberné dvory v Prešove sú po novom otvorené aj v sobotu, informuje o tom mesto na svojej webovej stránke. Zberné dvory na Bajkalskej a Jesennej ulici fungovali od vyhlásenia mimoriadnej situácie na Slovensku v súvislosti s novým koronavírusom v obmedzenom režime.


Technické služby mesta Prešov (TSmP), ktoré ich spravujú, upravili otváracie hodiny v reakcii na ďalšie uvoľňovanie opatrení zo strany štátu. Od soboty sú otvorené šesť dní v týždni - okrem nedele, a to v časoch od 9.00 h do 17.00 h. „Pri vstupe na zberné dvory naďalej platia sprísnené pravidlá v rámci zabezpečenia ochrany personálu aj občanov pred novým koronavírusom,“ uvádza radnica s tým, že vstup umožnia len tým, ktorí budú mať nasadené ochranné rúško a rukavice. Do priestoru zberného dvora môže vstupovať maximálne jedno vozidlo s najviac dvomi osobami, resp. vodič so spolujazdcom.

Za účelom identifikácie občana podľa preukazu totožnosti nesmie dôjsť k fyzickému kontaktu s obsluhou zberného dvora. „Občan preto musí predložiť doklad obsluhe zberného dvora k nahliadnutiu tak, aby bolo možné zaznamenať požadované údaje. Občan z auta nevystupuje, len priloží doklad zvnútra na zavreté okno auta, a potom pokračuje podľa usmernenia obsluhy ku kontajnerom na zbernom dvore, kde svojpomocne vyloží odpad,“ spresňuje.

Mesto pripomína, že návštevník je povinný obmedziť čas strávený v areáli zberného dvora len na odovzdanie dovezeného odpadu a na zaznamenanie požadovaných údajov. „V prípade nedodržiavania stanovených pokynov je obsluha zberného dvora oprávnená požiadať občanov, aby ho opustili, prípadne privolať políciu,“ dodáva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2016
Zberné dvory majú zabrániť vzniku nelegálnych skládok
Nové zberné dvory (ZD), ktoré spoločnosť KOSIT v Košiciach otvorila začiatkom júla na Magnezitárskej a Železiarenskej ulici v mestskej časti Košice - Šaca sa podľa vedenia osvedčili. Celkovo ich je v Košiciach v súčasnosti päť.
viac
05.05.2020
Prešovské dobrovoľnícke centrum spustilo ekologickú kampaň
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) spustilo v uplynulých dňoch kampaň s názvom Nadýchni sa, ktorej cieľom je pomôcť prírode a životnému prostrediu. Jej partnerom je Regionálne centrum ochrany prírody v Prešove.
viac
26.10.2020
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok môžu prevádzkovať terasy aj v zime
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a priľahlých uliciach.
viac
23.11.2020
Uvoľnenie opatrení znova otvorilo krajské múzeá a galérie
Múzeá a galérie v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú opäť otvorené pre verejnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %