Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.05.2020 08:50

Prešovské dobrovoľnícke centrum spustilo ekologickú kampaň


Ilustračná snímka.


Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) spustilo v uplynulých dňoch kampaň s názvom Nadýchni sa, ktorej cieľom je pomôcť prírode a životnému prostrediu. Jej partnerom je Regionálne centrum ochrany prírody v Prešove.


„Všetci vieme, že najlepšie si oddýchneme v prírode. Spojme príjemné s užitočným. Pri každej prechádzke prírodou si zoberme rúško, rukavice a vrece na odpad. Vyzbierajme, čo tam po neporiadnych ľuďoch ostalo a čo vládzeme zobrať do najbližšieho koša či kontajnera,” uviedla predsedníčka PDC Juliana Hajduková.

Ľudia im o svojom dobrom skutku môžu napísať a pripojiť fotku do udalosti, ktorá je založená na profile na sociálnej sieti s názvom Deň zeme 2020 s PDC.

„Touto prospešnou aktivitou pomôžeme prírode, sebe a môžeme tak ísť i našim najmenším príkladom a učiť mladších správnym návykom,” doplnila Hajduková.

Kampaň potrvá do Svetového dňa životného prostredia 5. júna, keď vyžrebujú dobrovoľníkov, ktorí poslali informácie o svojich dobrých skutkoch do 31. mája.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2018
Verejnosť môže nominovať aktívnych dobrovoľníkov na ocenenie
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) zverejnilo výzvu na predkladanie nominácií na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2018.
viac
07.04.2020
Dobrovoľníci ponúkajú svoje služby, rozširujú svoje rady
V snahe pomôcť v sociálnej oblasti čo najväčšiemu počtu obyvateľov vyzýva mesto Prešov spolu s viacerými organizáciami verejnosť o poskytnutie kontaktov na osamelých ľudí. Prešovské dobrovoľnícke centrum zároveň v súvislosti s výskytom nového koronavírusu hľadá do svojich radov posily.
viac
10.07.2020
Zber odpadkov v lese a odštartovaný štvormesačný duel influencerov
V rámci dlhodobej kampane „Vezmi si ma“, ktorou spoločnosť ENVI-PAK upozorňuje na znečistenie životného prostredia odpadmi, prichádza táto OZV s novou aktivitou. So súťažou dvoch travel blogerov, ktorí vyzývajú verejnosť, aby sa k nim pridala.
viac
13.04.2021
Aktivita Každé vrece sa ráta sa stretla s pozitívnou odozvou
Jarné upratovanie, v rámci ktorého už tradične poskytujú Technické služby mesta Humenné k dispozícii veľkokapacitné kontajnery na komunálny odpad vo všetkých lokalitách mesta, spojila samospráva tento rok s výzvou "Každé vrece sa ráta".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %