Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.04.2021 09:25

Aktivita Každé vrece sa ráta sa stretla s pozitívnou odozvou


Snímka zdroj: (tasr).


Jarné upratovanie, v rámci ktorého už tradične poskytujú Technické služby mesta Humenné k dispozícii veľkokapacitné kontajnery na komunálny odpad vo všetkých lokalitách mesta, spojila samospráva tento rok s výzvou "Každé vrece sa ráta".


Stať sa "hrdinom" môže každý, kto na prechádzke v prírode v katastri mesta počas apríla vyzbiera aspoň jedno vrece odpadkov. Ako uviedol Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu (MsÚ), prvý víkend po vyhlásení výzvy (10. a 11. apríla) sa v dvoch lokalitách mesta vyzbieralo viac ako 60 vriec s odpadom.

„Aktivita 'Každé vrece sa ráta' našla medzi verejnosťou pozitívnu odozvu. Ťažko určiť konkrétne číslo zúčastnených, ale v rámci pohybu v prírode zbierali odpadky mladí futbalisti, hokejisti, florbalisti pri Sninskom moste (cez rieku Laborec, pozn. TASR), členovia Bežeckého klubu Humenné sa zišli v lokalite Hubková,” informoval Škuba s tým, že okrem športovcov sa do aktivity zapojili aj jednotlivci či rodiny s deťmi. Upratovaciu činnosť tiež MsÚ eviduje pozdĺž rieky Laborec na jeho obývanej časti či v lokalite Sokolej pri kameňolome. Ako Škuba doplnil, z fotografií, ktoré zbierajúci na úrad poslali, sa počas prvých dní výzvy v rámci Humenného vyzbieralo "asi 60 vriec a desať igelitových tašiek odpadu". „K nim treba prirátať aj jednu váľandovú posteľ,” dodal.      

Mesto na svojej internetovej stránke i sociálnej sieti v rámci výzvy zároveň informuje, ktoré lokality by bolo treba ešte upratať. „Určite ešte časť Laborca od zimného štadióna pozdĺž toku, krovinatú časť na začiatku Sídliska pod Sokolejom, Orechovú lúčku pri mestskej časti Handrix alebo turistickú značku v Humenských vrchoch od kameňolomu smerom k Podskalke,” ozrejmil s tým, že priame organizovanie samospráva, vzhľadom na pandemickú situáciu, nerealizuje. Mesto ale na účel zanechávania naplnených vriec vytvorilo v rámci mesta štyri zberné miesta, jedno na konci lesoparku Hubková a tri pozdĺž Laborca.       

Samospráva spojila výzvu s kampaňou "Staň sa hrdinom". Každý, kto sa do jarného upratovania v prírode zapojí a zašle na MsÚ svoju fotografiu s vrecom vyzbieraných odpadkov, sa stane súčasťou mestskej "fotogalérie hrdinov".

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2020
Prešovské dobrovoľnícke centrum spustilo ekologickú kampaň
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) spustilo v uplynulých dňoch kampaň s názvom Nadýchni sa, ktorej cieľom je pomôcť prírode a životnému prostrediu. Jej partnerom je Regionálne centrum ochrany prírody v Prešove.
viac
06.04.2021
V rámci jarného upratovania vyzbierali v Dubnici 40 ton objemného odpadu
Počas jarného upratovania (8. 2. – 22. 3.) vyzbierali v Dubnici nad Váhom viac ako 40 ton objemného odpadu. Polovicu z neho zrecyklovali.
viac
07.04.2021
Jarné čistenie Zobora bude tento rok trvať štyri dni
Turisti a ochrancovia prírody budú aj tento rok čistiť Zobor a turistické chodníky od odpadkov a čiernych skládok.
viac
05.01.2023
V novom roku vyzýva SAŽP ľudí, aby si vytriedili šatník
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) sa v rámci novoročnej výzvy vzdelávacej kampane Zatoč s odpadom zameriava na aktuálne trendy v oblasti udržateľnej módy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %