Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.07.2016 06:25

Zberné dni v Kauflande


Ilustračná snímka.


Od piatka 15. do pondelka 18. júla 2016 je možné priniesť odpad pred obchodné domy Kaufland v Bardejove, Bratislave - Patrónke, Košiciach – Nad jazerom, Novom Meste nad Váhom, Sabinove, Šamoríne a v Zlatých Moravciach a odovzdať ho do špeciálnych zberných nádob.


Pred obchodnými domami budú umiestnené boxy na nepotrebný elektroodpad, staré batérie a plechovky. Do triediacich boxov je možné priniesť po prvýkrát aj použitý olej z domácností.

Ekologické nakladanie s odpadmi a ochrana životného prostredia sú cieľmi projektu Zelený Kaufland. V rámci neho Kaufland už tretí rok organizuje na vybraných filiálkach zberné dni, počas ktorých sa doteraz celkovo vyzbieralo viac ako 7 ton recyklovateľného odpadu.

Zberné dni majú motivovať a naučiť ľudí zodpovedne nakladať s odpadom, triediť ho a podporovať recykláciu. „Tohtoročné zberné dni budú prebiehať na 7 filiálkach v čase od 8. do 20. hod., a to v troch vlnách v júli, septembri a v októbri. Sme radi, že na ne reflektuje čoraz viac ľudí a teší nás aj množstvo 296 kg vyzbieraných nápojových plechoviek, s ktorých zberom sme v uplynulom roku začali ako prvý a zatiaľ jediný maloobchodný reťazec na Slovensku,“ povedala Erika Turček Pfundtnerová, vedúca oddelenia CSR v Kauflande.

 

 

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2017
O zálohovaní plastových fliaš a plechoviek envirorezort neuvažuje
Veľká Británia, podobne ako pred ňou aj jednotlivé štáty EÚ, vášnivo diskutuje o zálohovaní plastových fliaš a plechoviek. Ako túto diskusiu vníma Ministerstvo životného prostredia SR?
viac
23.09.2020
Objemný odpad bude mesto zbierať po novom
Objemný odpad z domácností budú v Partizánskom zbierať v novej forme. V každej lokalite mesta bude zber trvať jeden deň a bude pod kontrolou zamestnancov technických služieb a príslušníkov mestskej polície.
viac
07.09.2022
Staré Mesto pripravuje jesenný zber a odvoz zeleného odpadu
Bratislavské Staré Mesto aj tento rok pripravuje jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu, teda konárov zo stromov a kríkov.
viac
28.03.2023
Slovák vyhodí v priemere 11 kíl textilu ročne. Ako sa dá recyklovať?
Množstvo textilného odpadu rastie nielen vo svete, ale aj u nás. To predstavuje vážny problém. Riešením by mohlo byť zavedenie triedeného zberu pre textil, ktoré by sa malo spustiť v roku 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %