Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
23.07.2022 10:55

Zahlasujte o titul Strom roka


Logo ankety


V ankete Strom roka, ktorú organizuje Nadácia Ekopolis, medzi sebou opäť súperí 12 finálových stromov z celého Slovenska. O tom, kto sa bude hrdiť prestížnym titulom a získa odborné ošetrenie, rozhodne verejnosť v hlasovaní do konca septembra. Hlavným partnerom je Nadácia Slovenskej sporiteľne.


 Letokruhy ankety

V roku 2000 sa ochranári prírody v Čechách rozhodli usporiadať prvý ročník ankety o najsympatickejší strom. O dva roky sa súťaž dostala na Slovensko, od roku 2007 ju organizuje Nadácia Ekopolis.

Dnes, o dve dekády neskôr, sa do súťaže každoročne zapája 16 krajín Európy a myšlienku podporujú stovky tisíc ľudí. A anketa strom roka na Slovensku prekročila druhé desaťročie. Súčasťou ankety aj naďalej ostávajú odborné ošetrenia stromov, septembrová súťaž pre školy, či ceny pre hlasujúcich v záverečnom žrebovaní.

Ako hlasovať?

Hlasovať je možné formou oficiálneho hlasovacieho lístka, ten je súčasťou letného vydania časopisu Krásy Slovenska. Hlasovať sa dá aj formou SMS správy, na webovej stránke TU alebo na sociálnej sieti Facebook TU. Slávnostné vyhodnotenie spojené s verejnou výsadbou stromov sa uskutoční na jeseň.

Ďalšie informácie sú k dispozícii TU.

Autor: Zdroj: EKOPOLIS, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
14.08.2020
Aj toto leto objavujte finalistov ankety Strom roka 2020
Už tretí rok vyhlasuje Nadácia Ekopolis sprievodnú fotografickú súťaž s názvom „Tour de Strom“ v rámci prestížnej celoslovenskej ankety Strom roka. Tá tento rok oslavuje už 18. rokov.
viac
08.07.2022
Verejnosť už môže hlasovať za Strom roka, v ankete súperí 12 finalistov
Nadácia Ekopolis spustila hlasovanie v aktuálnom ročníku ankety o titul Strom roka. V jubilejnom 20. ročníku súťaží 12 finalistov, hlasovanie verejnosti potrvá do konca septembra. Za Nadáciu Ekopolis o tom informovala Martina R. Hromadová.
viac
13.02.2023
Dračí dub je v hlasovaní o Európsky strom roka zatiaľ v prvej štvorke
V polovici hlasovania o Európsky strom roka 2022 sa slovenský reprezentant Dračí dub z Lozorna drží medzi 15 konkurentmi na priebežnom 4. mieste, získal doteraz vyše 6400 hlasov. Vyplýva to z priebežného stavu hlasovania na stránke treeoftheyear.org.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %