Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.10.2020 12:30

Za Strom roka 2020 sa dohlasovalo, víťazný strom zverejnia koncom októbra


Ekopolis - Strom roka


Ľudia, ktorí počas tohto roka hlasovali za Strom roka 2020, sa výsledky dozvedia až koncom októbra. Víťazný strom získa nielen prestížny titul, ale postúpi aj do súťaže Európsky strom roka, kde bude reprezentovať krajinu.


„Naším cieľom je prostredníctvom ankety upozorniť na význam, hodnotu a krásu stromov, a tak prispievať k ich záchrane. Hoci bol tento ročník pre pandémiu iný než tie ostatné, na samotnom hlasovaní sme to veľmi nepocítili. Prišlo spolu vyše 24.800 hlasov od ľudí, ktorým stromy a životné prostredie nie sú ľahostajné,“ informovala o tom TASR Martina Ragalová z banskobystrickej Nadácie Ekopolis.       

Anketa sa snaží upriamiť pozornosť na stromy aj prostredníctvom sprievodných aktivít. „Tento rok sme sa zúčastnili len na takých podujatiach, ktoré sa mohli bezpečne konať v exteriéri, takisto sa uskutočňovali lokálne kampane či verejné ošetrovania. Ostatné aktivity sme viedli online – od samotného vyhlásenia ankety, ktoré býva na festivale Pohoda, až po fotosúťaž Tour de Strom na sociálnej sieti Instagram,“ dodala Ragalová.       

Mená víťazných stromov i škôl, ktoré sa zapojili do súťaže, oznámi nadácia na sociálnej sieti koncom októbra. Stromy sa dočkajú odmeny v podobe dendrologického posudku od ISA Slovensko a finančného príspevku na ošetrenie vo výške 300 eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2017
O víťazovi ankety môžete rozhodnúť už len pár dní
Už len pár dní je otvorené hlasovanie v ankete Strom roka 2017. Do konca septembra 2017 môžete poslať hlas jednému z dvanástich stromov - finalistov ankety Strom roka a podporiť tak jeho ošetrenie. Finalisti získali do dnešného dňa spolu vyše 10 000 hlasov.
viac
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
14.08.2020
Aj toto leto objavujte finalistov ankety Strom roka 2020
Už tretí rok vyhlasuje Nadácia Ekopolis sprievodnú fotografickú súťaž s názvom „Tour de Strom“ v rámci prestížnej celoslovenskej ankety Strom roka. Tá tento rok oslavuje už 18. rokov.
viac
05.09.2023
Školáci môžu do konca septembra zahlasovať v ankete Strom roka
V aktuálnej ankete Strom roka majú školy zo Slovenska možnosť zapojiť sa do hlasovania za 12 obľúbených stromov z finálovej dvanástky. Hlasovanie je otvorené pre všetky typy škôl od 4. do 30. septembra a súťaží sa v dvoch kategóriách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %