Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
29.03.2021 09:20

Z krčmy na považskobystrickom zimnom štadióne budú nové šatne pre mládež


Snímka zdroj: (sportoviska.sk).


V útrobách považskobystrického zimného štadióna vzniknú nové šatne a zmení sa hlavný vchod na štadión. Rekonštrukciu financuje hokejový klub, mesto a prispeli aj sponzori.


Ako informoval manažér HK 95 Považská Bystrica Ján Zlocha, v priestoroch bývalého pohostinstva vznikne šesť nových šatní. „Začali sme s obnovou nevyužitého priestoru, kde kedysi bývala krčma. Chýbali nám šatne pre mládež, preto sme pripravili projekt ich výstavby. Samozrejme, sme to odkomunikovali s mestom, ktoré tento zámer schválilo. V priestore vzniká šesť šatní, budú síce menšie, ale pre mládež dostatočné. Taktiež ich budú môcť využívať aj hokejbalisti,“ povedal Zlocha.

Ako dodal, po rekonštrukcii by mal byť hlavný vchod z opačnej strany štadióna. „Chceme využiť parkoviská pri futbalovom štadióne. Aj tie, ktoré sa momentálne popri ceste ku plavárni budujú. Hlavný vchod by mal byť z opačnej strany, ako tomu bolo doteraz, aby mali fanúšikovia priamy vstup na tribúnu, čo bude celkovo komfortnejšie,“ zdôraznil Zlocha s tým, že investície do zimného štadióna sa nekončia. „Určite by sme chceli časom zatepliť a zaizolovať zadnú stenu, ponatierať konštrukciu či znížiť výšku stropu,“ uzavrel Zlocha.

Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa urobilo mesto spolu s hokejovým klubom a sponzormi za posledných šesť rokov na zimnom štadióne množstvo práce.

„Ten, kto toto športovisko navštívi po niekoľkých rokoch, určite ho nespozná. Vždy dokážeme zlúčiť finančné prostriedky, čo prináša skvelé výsledky. Už v minulosti sme zrekonštruovali šatne, ktoré využívajú muži, dorast či hostia. Teraz sa novučičkých priestorov dočkajú aj deti,“ doplnil Janas.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2017
Mesto investuje do rekonštrukcií štadiónov približne 160 000 eur
Mesto Dolný Kubín investuje tento rok do rekonštrukcií zimného a letného štadióna približne 160 000 eur, vrátane finančnej podpory 70 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
viac
16.07.2020
Nútenú uzáveru kúpaliska využije považskobystrická radnica na jeho rekonštrukciu
Považskobystrická radnica využije nútené zatvorenie letného kúpaliska na jeho rozsiahlu rekonštrukciu za 155 000 eur. Rekonštrukciu by víťaz verejnej súťaže mal ukončiť do štyroch mesiacov.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
07.12.2021
Mesto chce udržať hokejovú extraligu v Prešove
Budúcnosť extraligového hokejového klubu HC Grotto Prešov na prešovskom zimnom štadióne je vážne ohrozená. Majiteľ klubu dlhodobo odmieta podpísať nájomné zmluvy, hoci priestory plnohodnotne využíva, čo mesto Prešov nemôže ďalej tolerovať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %