Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
01.10.2024 01:05

Výzva z Programu Slovensko zameraná na úpravu pitnej vody


Ilustračný obrázok, zdroj: CistaVoda.sk


Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo ďalšiu výzvu na čerpanie finančných prostriedkov z Programu Slovensko 2021 - 2027. Výzva je určená na podporu výstavby, intenzifikácie alebo modernizácie úpravní vôd.


Celková výška alokovaných finančných prostriedkov vo výzve z prostriedkov Kohézneho fondu je 44 028 493 miliónov eur.

V rámci výzvy budú podporené projekty úpravy pitnej vody v upravovaniach vôd v dostatočnom objeme a kvalite pre obyvateľstvo, a to so zameraním na riešenie problémov najmä s eutrofizáciou vôd, antimónom, mikrobiológiou a biológiou v prípade úpravní povrchových vôd a riešenia problémov s kvalitou vody v prípade úpravní vôd pre podzemné vody.

Oprávnenými žiadateľmi sú predovšetkým obce, právnické osoby zriadené podľa osobitného predpisu, na ktorých podnikaní sa majetkovou účasťou podieľajú len obce alebo združenia obcí a združenia právnických osôb.  Medzi podporované aktivity projektu patrí najmä výstavba, ale aj intenzifikácia resp. modernizácia úpravní vôd. Pri výstavbe nových úpravní vôd sa počíta napríklad s vybudovaním prívodných potrubí od vodného zdroja, prívodných potrubí napojenia na vodovodný systém, ale tiež technickým a technologickým vybavením za účelom úpravy vody. Rovnako pri modernizácii úpravne vôd budú oprávnenými aktivitami stavebné úpravy, resp. stavby stavebných objektov úpravne vôd, ako aj technické a technologické vybavenie za účelom úpravy vody.

Úplné znenie výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku bude dostupné na tejto stránke.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo životného prostredia SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Rómske domácnosti majú šancu získať prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 7. decembra 2016 výzvu zameranú na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
04.04.2017
Prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) otvorilo druhé hodnotiace kolo v rámci výzvy, ktorá je zameraná na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
27.08.2017
Ministerstvo zjednodušilo podmienky výzvy na prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje zjednodušilo podmienky výzvy na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
07.08.2020
Zapojte sa do lokálneho programu Iniciatíva pre otvorené vládnutie
Medzinárodná Iniciatíva pre otvorené vládnutie predĺžila termín na predbežné prihlasovanie sa do lokálneho programu do 14. augusta 2020 a termín na vyplnenie celej prihlášky do 25. septembra 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %