Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.09.2022 07:45

Vystavili návrhy obyvateľov na vylepšenie mesta


Ilustračná snímka: (tasr).


Výstavu projektov Banskobystričanov zameraných na vylepšenie svojho mesta pod názvom Banskobystrické zásahy 2022 otvorili v týchto dňoch na letnej terase džezového klubu v Banskej Bystrici. Informovali o tom organizátori z občianskeho združenia Víkendové.


Celkovo prišlo organizátorom osem návrhov. "Napríklad dvaja architekti sa vo svojich návrhoch zaoberali zeleňou medzi dopravnými stavbami v meste. Návrh jedného z 'nearchitektov' ponúkol napríklad nekonvenčný nápad na ozvučenie jedného z banskobystrických mostov," uviedlo k návrhom združenie.

Združenie Víkendové zorganizovalo tento projekt podľa vzoru projektu Mestské zásahy. Prvé kolo podobného projektu sa zrealizovalo v Banskej Bystrici v roku 2009 pod názvom Re:Present BB. Na projekte sa vtedy zúčastnilo 25 návrhov na vylepšenie mesta.

"Po 13 rokoch sa teda traja architekti rozhodli pre zopakovanie námetu a ponúkli priestor na nápady na vylepšenie mesta, a to nie iba pre architektov. Na projekte sa teraz mohol zúčastniť ktokoľvek," uviedli organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2017
Rok zelene a materských škôl v Banskej Bystrici
Banskobystrickí poslanci na svojom 21. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2018. Počíta s investíciami do obnovy materských a základných škôl, miestnych komunikácií, športovej infraštruktúry i do budovania parkovísk.
viac
04.09.2019
Radvanský jarmok bude v znamení zvonov, začína sa v piatok
V priestoroch historickej radnice na Námestí SNP v Banskej Bystrici môžu miestni i návštevníci mesta od utorka obdivovať výstavu zvonov a spiežovcov zo súkromnej zbierky folkloristu Mikuláša Gigaca z horehronskej obce Šumiac.
viac
22.12.2021
Banskobystričania rozhodli, že mesto zveľadí Urpínske serpentíny i parčík Sissi
O sumu 40 000 eur z participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica sa podelia projekty Urpínske serpentíny III., 100 nových stromov pre Banskú Bystricu, Radvanská záhrada a Revitalizácia parčíka cisárovnej Sissi.
viac
11.04.2023
Mesto predstaví súťažné návrhy na revitalizáciu mestského parku
Mesto Banská Bystrica predstaví verejnosti súťažné návrhy krajinársko-architektonickej súťaže na revitalizáciu mestského parku. Vernisáž sa uskutoční 19. apríla o 17.00 h v Radnici na Námestí SNP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %