Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.02.2020 08:15

Veľký Šariš zrekonštruuje za viac ako 600 000 eur zdravotné stredisko


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Veľký Šariš získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu viac ako 647 000 eur na modernizáciu súčasného zdravotného strediska.


Na vytvorení Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti sa bude samospráva podieľať piatimi percentami, čo je približne 34 000 eur.

„Projekt zahŕňa nielen samotnú kompletnú rekonštrukciu budovy, zateplenie, výmenu rozvodov vody, kúrenia, ale pribudne aj pre dnešnú dobu nevyhnutnosť, akou je bezbariérový vstup. Pribudne tiež výťah, ktorý momentálne v budove nie je. Zároveň budú zariadené i čakárne. Do projektu bolo zahrnuté aj technické vybavenie ambulancií. Niektorí lekári prejavili záujem o nové prístroje, ktoré dostanú,” uviedol primátor Veľkého Šariša Viliam Kall.

Vo verejnom obstarávaní uspela prešovská spoločnosť Movyrob, s. r. o. s ponukou za 601 000 eur s DPH, ktorá s mestom už uzavrela zmluvu o dielo.

„Začiatok prác je naplánovaný na apríl. Momentálne prebieha povinná kontrola verejného obstarávania. Do februára budúceho roka by mali byť práce ukončené. Budeme trvať na tom, aby zdravotnícke zariadenie nebolo zatvorené a práce boli realizované iba s minimálnym dopadom na samotných pacientov,” vysvetlil Kall.

Ako povedal, budova má približne 30 rokov a aj keď nie je v havarijnom stave, ak by ju nezrekonštruovali, jej stav by sa zhoršil. Problémom sú úniky tepla, chýbajúce rozvody teplej vody a často tam dochádza k výpadku elektrickej energie.  V rámci projektu vymenia i podlahy, svetlá a bude nainštalovaný nový vyvolávací systém.

„V súčasnosti máme dvoch všeobecných lekárov, pediatričku, dvoch stomatológov, zubnú techničku a gynekologičku. Nepribudnú už momentálne žiadni lekári. Zároveň sme v projekte pripravili jednu ambulanciu. V prípade záujmu bude pripravený priestor,” dodal Kall.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2020
Modernizáciu zdravotného strediska plánujú ukončiť do decembra
Vo Veľkom Šariši začali v pondelok po polstoročí od postavenia s obnovou budovy zdravotného strediska. Modernizácia bude stáť takmer 650 000 eur, z mestského rozpočtu pôjde 34 000 eur. Zvyšok bude financovaný z európskych zdrojov.
viac
26.05.2020
Zdravotné stredisko v Medvedzí prechádza modernizáciou
Zdravotné stredisko v Tvrdošíne – Medvedzí bude po novom modernejšie. Od polovice mája tu realizujú rekonštrukciu ambulancií i spoločných priestorov. Mesto Tvrdošín o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
01.02.2021
Budovu bývalého mlyna chce radnica zmeniť na multifunkčný priestor
Viac ako dvadsať rokov nevyužívanú budovu niekdajšieho mlyna chce mesto Veľký Šariš zmeniť na multifunkčný priestor. Objekt so šiestimi podlažiami, každé s rozlohou približne 900 štvorcových metrov, radnica kúpila koncom minulého roka za 150 000 eur.
viac
02.02.2021
Rekonštrukcia zdravotného strediska má byť dokončená v apríli
V rámci kompletnej rekonštrukcie budovy zdravotného strediska vo Veľkom Šariši tam v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce. Ako uviedol primátor mesta Viliam Kall, ide o úpravu vonkajších spevnených plôch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %