Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
10.02.2023 04:15

V Tatranskej Lomnici chystajú 12. ročník festivalu Snežné psy


Ilustračná snímka.


V Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách sa počas víkendu 11. a 12. februára uskutoční 12. ročník tradičného rodinného festivalu Snežné psy.


Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry s tým, že návštevníci budú mať možnosť spoznať jeden z netradičných športov a zároveň spôsob prepravy v krajinách tuhej zimy.

Ide o tzv. mushing alebo jazdu na snežných záprahoch. Organizátori pripravili dva dni plné súťaží, rozprávok, vystúpení psov či lavínových hier. "Deti ako správni objavitelia sa budú môcť zúčastniť na expedičných výpravách do ďalekých-neďalekých zákutí ľadovej krajiny. Počas soboty aj nedele je pre nich pripravená dobrodružná expedícia od pólu k pólu, ktorá je plná zábavných úloh," uvádza OOCR.

Svoje schopnosti na reálnom príklade ukážu aj lavínové psy so svojimi psovodmi z Horskej záchrannej služby, ktoré sa budú snažiť vypátrať a následne vyslobodiť "obeť", ktorá uviazla pod lavínou. "O atmosféru a animačný program sa na pódiu postará moderátor, choreograf a tanečník Laco Cmorej, hudobný program zaistí Haliganda, návštevníci sa môžu tešiť aj na originálny detský koncert maliny JAM a na Dog dancing," dodáva OOCR.

Program po oba dni začína o 10. hodine a vyvrcholí krátko po 14. hodine. Vstup na podujatie je zdarma.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2019
Vysoké Tatry budú počas najbližšieho víkendu patriť Snežným psom
Jubilejný desiaty ročník rodinného podujatia sa uskutoční 9. a 10. februára priamo pod Lomnickým štítom.
viac
21.10.2020
Festival JAMA bude online, vystúpi aj umelá inteligencia
V Banskej Štiavnici a v Banskej Belej sa počas víkendu uskutoční festival intermediálneho umenia JAMA, ktorý si pripomenie pamiatku slovenského výtvarníka a muzikológa Milana Adamčiaka.
viac
10.06.2022
Na Záhorí sa uskutoční Vrátno Fest, otvorené búdy aj Záhorácky maratón
Bohatý program od festivalu, návštevy vinárskych búd, kultúry, detské prehliadky pamiatok či maratón je pripravený od piatka do nedele (10. - 12. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
12.08.2022
Záhorie cez víkend ponúka hody, slávnosti aj festivaly jedla a pitia
Záhorie ponúka cez víkend (13. - 14. 8.) rozmanitý program. Od hodov v stupavskej časti Mást cez obecné slávnosti v Rohožníku až po ochutnávku gastronomických špecialít v Skalici či pivný festival na Gazárke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %