Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.07.2018 10:00

V Senici vyhlásili 10. ročník súťaže Kniha Záhoria


Ilustračná snímka


Záhorská knižnica, Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici a Záhorské múzeum v Skalici ako organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TSK) v spolupráci s Mestským centrom kultúry v Malackách vyhlásili 10. ročník súťaže Kniha Záhoria.


V Záhorskej knižnici je aktuálne vystavených 53 kníh prihlásených do 10. ročníka čitateľskej ankety. Do súťaže môžu súťažiaci nominovať knihy až do 31. júla. O víťazovi rozhodnú čitatelia, ktorí knihám dajú hlas odovzdaním hlasovacieho lístka v prospech vybraného titulu vo verejných knižniciach Záhoria, alebo prostredníctvom internetu na webových stránkach spoluorganizátorov ankety.       

„Súťažia výlučne knihy, ktorým nechýba medzinárodné knižné označenie ISBN, sú o Záhorí, o Záhorákoch, zo Záhoria, alebo od autorov či vydavateľov pôvodom z regiónu alebo na Záhorí žijúcich a pritom sú to knihy z produkcie roku 2017," uviedla riaditeľka Záhorskej knižnice Katarína Soukupová.       

V doterajších deviatich ročníkoch súťažilo spolu 393 kníh. V 1. ročníku sa Knihou Záhoria 2008 stal titul Ján Náhlik - Fotografie od Dany Janáčkovej a zatiaľ poslednou víťazkou s titulom Kniha Záhoria 2016 je Konvália od Denisy Fulmekovej. O víťazovi vtedy rozhodovalo spolu 1956 hlasov, z ktorých Konvália s podtitulom Zakázaná láska Rudolfa Dilonga o nenaplnenej láske františkánskeho mnícha a židovského dievčaťa v čase holokaustu získala 282 hlasov. Doteraz rekordný počet 65 titulov sa v ankete o priazeň čitateľov uchádzalo v roku 2016.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.01.2018
Hľadá sa kniha roka PSK 2017
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v spolupráci s regionálnymi knižnicami finišuje so súťažou Kniha roka PSK 2017. Tituly, ktoré boli vydané v minulom roku a sú späté s regiónom, je možné nominovať do konca januára.
viac
31.10.2019
Knihou Záhoria sa stala monografia o meste Šaštín-Stráže
Anketa Kniha Záhoria spoznala výsledky 11. ročníka, ktoré vyhlásila Záhorská knižnica v Senici. Víťazom sa stala monografia Šaštín-Stráže autora Štefana Ovečku. TASR o tom informovala riaditeľka Záhorskej knižnice v Senici Silvia Sameková.
viac
13.04.2021
Verejnosť môže do konca apríla hlasovať v súťaži Kniha Záhoria
Už 12. ročník súťaže Kniha Záhoria vyhlásili organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja Záhorská knižnica, Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici, Záhorské múzeum v Skalici a Mestské centrum kultúry Malacky. Informovala o tom Záhorská knižnica na webovej stránke.
viac
19.05.2021
Knihou Záhoria sa stali Príbehy krásnej Felicity
Víťazom 12. ročníka súťaže Kniha Záhoria sa stalo dielo Príbehy krásnej Felicity od autora Františka Višvádera. Informovala o tom riaditeľka Záhorskej knižnice Silvia Sameková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %