Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
06.04.2021 09:20

V rámci jarného upratovania vyzbierali v Dubnici 40 ton objemného odpadu


Snímka zdroj: (tasr - KR PZ v Trnave).


Počas jarného upratovania (8. 2. – 22. 3.) vyzbierali v Dubnici nad Váhom viac ako 40 ton objemného odpadu. Polovicu z neho zrecyklovali.


Ako informovala vedúca odpadového hospodárstva dubnickej radnice Gabriela Záhorcová, obyvatelia mesta mohli počas niekoľkých týždňov využiť možnosť zbaviť sa objemného odpadu bez nutnosti priviezť ho na zberný dvor.

„Do tohto množstva nepočítame práčky, televízory či drobný elektroodpad, ktorý občania k nádobám na komunálny odpad vykladali. Drobný elektroodpad je možné vhadzovať do červených nádob určených na tento účel, veľký elektroodpad môžu občania bezplatne priviezť na zberný dvor, prípadne využiť službu mimoriadneho zberu veľkého elektroodpadu zo sídlisk,” doplnila Záhorcová.

Ako dodala, počas jarného zberu objemného odpadu boli zo stojísk najčastejšie odvážané sedacie súpravy, koberce či matrace. Pracovníci technických služieb mesta z celkového množstva vyzbieraného objemného odpadu dokázali zrecyklovať približne 20 ton. Išlo najmä o drevo, železo a plasty.

„Pokiaľ Dubničania jarný zber objemného odpadu nestihli, tento druh odpadu, ako aj veľký elektroodpad môžu bezplatne odovzdať na zbernom dvore počas celého roka,“ uzavrela Záhorcová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
23.06.2020
Na zisťovanie pôvodcov nelegálnych skládok nasadila dubnická polícia fotopasce
Identifikovať pôvodcov nelegálnych skládok v Dubnici nad Váhom majú nové fotopasce. Tamojšia mestská polícia ich začala inštalovať najmä v extraviláne mesta. Informoval o tom náčelník mestskej polície v Dubnici nad Váhom Tibor Rehák.
viac
23.04.2021
Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania
Mesto Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania, doplní piaty cyklus. Začal sa vo štvrtok a potrvá do 27. apríla. Podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej tým mesto vychádza občanom v ústrety.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %