Pondelok 24.06.2024
Dnes má meniny 
Ján
°C
27.05.2024 10:10

V programe Obnovme si svoj dom spúšťajú proces hodnotenia žiadostí


Ministerstvo kultúry SR


Ministerstvo kultúry SR vymenovalo členov hodnotiacich komisií v programe Obnovme si svoj dom a spúšťa proces hodnotenia žiadostí.


Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky spúšťa proces hodnotenia žiadosti v dotačnom programe Obnovme si svoj dom (OSSD).

Ministerstvo zverejnilo zloženie jednotlivých hodnotiacich komisií, avšak bez uvedenia konkrétnych mien členov komisií. Urobilo tak v zmysle odporúčaní interného auditu. Týmto aktom môže začať proces hodnotenia žiadostí.

Na rok 2024 je v programe OSSD, ktorý je rozdelený do šiestich podprogramov, vyčlenených 9 miliónov eur. Komisie budú v roku 2024 v rámci programu OSSD hodnotiť viac ako 992 projektových žiadostí.

V súlade s výsledkami vnútorného auditu a s cieľom zjednodušiť a sprehľadniť procesy, ministerstvo prijalo Plán opatrení na odstránenie nedostatkov. Upravené boli interné riadiace akty, ako Smernica o poskytovaní dotácií a Organizačný a rokovací poriadok komisií. Schéma tak umožní podporovať najmä projekty vedúce k úplnej a komplexnej obnove kultúrnych pamiatok, efektívne využitie verejných financií na projekty, ktoré sa definitívne a kompletne dokončia.

Medzi priority ministerstva patria sakrálne stavby, objekty v pamiatkových zónach UNESCO a ďalšie kultúrne pamiatky po celom Slovensku. Systém dotačného programu bude pružnejší a podporí rýchlejšiu a komplexnejšiu obnovu pamiatok.

Zloženie hodnotiacich komisií v jednotlivých podprogramoch.

Ďalšie informácie nájdete na stránke Ministerstva kultúry SR.

 

 

Autor: (Zdroj: Ministerstvo kultúry SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2018
Ministerstvo prijíma žiadosti o dotáciu na obnovu národných kultúrnych pamiatok
Mestá, obce, samosprávne kraje, ale aj vysoké školy, cirkevné inštitúcie či občianske združenia a neziskové organizácie môžu Ministerstvo kultúry (MK) SR požiadať o dotáciu na rekonštrukciu objektov zapísaných do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. Lehota na predkladanie žiadostí je do 16. marca.
viac
08.06.2020
Schválené projekty kreatívnych centier by mali začať kontrahovať v lete
V prípade tzv. centralizovanej výzvy na podporu zakladania kreatívnych centier a zvýšenia dopytu po kreatívnej tvorbe sa v súčasnosti realizuje odborné hodnotenie projektov, ktoré sa uchádzajú o nenávratný finančný príspevok. Informovalo o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR.
viac
12.08.2021
Rezort kultúry spustil výzvu pre regionálne kultúrne inštitúcie
Ministerstvo kultúry spúšťa jedinečnú výzvu, na akú regióny čakali roky. 15 miliónov pre regionálne kultúrne inštitúcie.
viac
17.10.2023
Výzva v programe Obnovme si svoj dom na rok 2024
Ministerstvo kultúry SR vyhlásilo výzvu na účel obnovy, ochrany, a rozvoja kultúrneho dedičstva v oblasti pamiatkového fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.20 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.66 %