Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.08.2015 02:46

V Prievidzi revitalizujú obe námestia, zmeny čakajú aj športovú halu


Prievidza by mala tento rok ešte viac opeknieť.


V Prievidzi v tomto roku uskutočnia viaceré významné investičné akcie.


Obnova časti Námestia slobody s vodnými prvkami si vyžiada sumu 350 500 €. V súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. Na revitalizáciu verejných priestranstiev - Námestia J. C. Hronského pred Magurou získalo mesto finančné prostriedky z eurofondov. Mesto sa bude na projekte podieľať kofinancovaním v sume 45 000 €.Viaceré významné investície v roku 2015 budú zabezpečovať Technické služby mesta Prievidza, ktoré v tomto roku prevezmú správu prievidzských cestných komunikácií. Ráta sa s vybudovaním verejného osvetlenia na Ulici Na Stráňach ako aj výstavbou osvetlenia na ďalších vybraných priechodoch pre chodcov.Opraviť by sa v tomto roku mali aj ďalšie cestné komunikácie. Kompletne rekonštrukcia čaká Ul. A. Bednára, Ul. J. Palárika a Poľnú ulicu. Projekt je celkovo vyčíslený na sumu 580 796 €. Radnica v tomto roku počíta aj s opravami chodníkov v celom meste. V súčasnosti je už spracovaný zoznam požiadaviek jednotlivých výborov volebných obvodov. Rozpočet tiež ráta s financovaním výstavby ďalších parkovacích miest v meste, a to v každom volebnom obvode v celkovej sume 60 000 €.V oblasti športu má prioritu vybudovanie šatní a sociálnych zariadení na futbalovom štadióne vo Veľkej Lehôtke v hodnote 25-tisíc €. V súčasnosti sa pracuje na projektovej dokumentácii. Futbalový štadión sa nachádza v aktívnom zosuvnom území, kde sa v súčasnosti končia sanačné práce na zosuvných územiach. Následne bude zabezpečený monitoring územia. Potom sa bude pokračovať v inžinierskej činnosti – t. j. vydaní stavebného povolenia. V tomto roku sa počíta aj s realizáciou projektu osvetlenia v športovej hale v hodnote 40 000 €V oblasti kultúry sa okrem podieľania sa na organizovaní významných podujatí mesto počíta aj s investovaním do výmeny okien na kultúrnom dome v Malej Lehôtke.Ráta sa tiež s ďalšími investíciami do domu smútku na Mariánskej ulici. Po uskutočnení čiastkových opráv zostáva ešte podľa vypracovaného projektu opraviť strechu, vymeniť výplne okien a opraviť exteriérovú omietku. Cena za tieto práce je vyčíslená na čiastku 30 000 €. V súčasnosti pokračujú práce na rozšírení cintorína výstavbou Sektoru K - urnové steny.

Autor: Milan Šimák


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2024
NKN spúšťa nový grantový program Eko ďalej
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) spúšťa nový grantový program Eko ďalej. Žiadatelia môžu v rámci neho získať na rôzne ekologické projekty dotáciu do výšky 2500 eur.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
13.04.2024
Výstavbu kompostárne by mali ukončiť v júni, mesto vybavuje povolenia
Mesto Brezno by malo v júni ukončiť výstavbu kompostárne, s ktorou v areáli za bývalou mliekarňou a súčasnou betonárkou na Mliekarenskej ulici začalo pred takmer dvomi rokmi. Informovala o tom samospráva na svojom webe s tým, že vybavuje povolenia potrebné k jej prevádzke a činnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %