Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.11.2018 06:30

V Prievidzi otvoria v septembri prvú strednú zdravotnícku školu na hornej Nitre


Ilustračná snímka: TASR


V Prievidzi vznikne od budúceho školského roku stredná zdravotnícka škola (SZŠ). Bude treťou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a prvou na hornej Nitre. Zriadenie SZŠ na Vinohradníckej ulici v Prievidzi schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.


Ako informovala vedúca odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková, návrh na zriadenie SZŠ v Prievidzi schválilo krajské zastupiteľstvo už v marci tohto roku, Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky rozhodlo v septembri o zaradení SZŠ v Prievidzi do siete stredných škôl od 1. septembra budúceho roku.       

Rozhodnutím ministerstva a schválením všeobecne záväzného nariadenie budú v SZŠ v Prievidzi študovať budúce zdravotné sestry v odboroch praktická sestra štvorročnou dennou formou štúdia a rovnaký odbor aj dvojročnou nadstavbovou formou štúdia. V škole budú vyučovať aj učebný odbor sanitár.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.01.2019
Nová stredná zdravotnícka škola v Prievidzi pozýva na Deň otvorených dverí
Budúce praktické sestry z hornej Nitry už nebudú musieť za vzdelaním cestovať do iného regiónu. Od septembra 2019 vznikne v Prievidzi nová Stredná zdravotnícka škola, ktorá má pomôcť vyriešiť akútny nedostatok stredného zdravotníckeho personálu.
viac
03.09.2019
Na hornej Nitre otvorili strednú zdravotnícku školu
Viac ako štyri desiatky študentov, ktorí sa začnú vzdelávať v odbore praktická sestra, privítala v pondelok Stredná zdravotnícka škola (SZŠ) v Prievidzi. Je prvou na hornej Nitre a v poradí treťou v Trenčianskom kraji tohto zamerania a do budúcna by sa mala rozšíriť ešte o ďalšie odbory.
viac
21.01.2022
Investície do kvality života ľudí na hornej Nitre sú prioritou
Prioritou Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sú v rámci Plánu spravodlivej transformácie investície do kvality života ľudí na hornej Nitre.
viac
18.02.2022
TSK chce financovať obnovu NsP Prievidza z Fondu na spravodlivú transformáciu
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rokuje so zástupcami Európskej komisie (EK) o možnosti financovania modernizácie Nemocnice s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach z Fondu na spravodlivú transformáciu. S projektmi z oblasti zdravotníctva totiž EK exaktne nepočíta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %