Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
27.01.2022 09:30

V obci Dubové obnovili kultúrny dom z 50. rokov 20. storočia


Snímka zdroj: (tasr).


Približne 250 000 eur stála obec Dubové v okrese Zvolen rekonštrukcia kultúrneho domu. Obnovu objektu z 50. rokov uplynulého storočia ukončili koncom minulého roka.


„Pri rekonštrukcii nám išlo najmä o zníženie energetickej náročnosti, no komplexnou obnovou prešla celá budova,“ uviedla pre TASR starostka Anna Janovicová.

Objekt, ktorý v minulých rokoch neposkytoval dostatočné zázemie a komfort pre všetky aktivity občanov a samosprávy, bude teraz dôstojným kultúrnym stánkom, na využívanie pre všetky vekové kategórie. „Radosť majú najmä naši dôchodcovia, ktorých máme v obci pomerne veľa,“ podotkla starostka.

Najnáročnejšiu investíciu za uplynulé roky financovali z eurofondov, kde získali zhruba 145.000 eur. Zvyšok aj prostredníctvom úveru doplatila obec.

Dubové, ktoré leží asi 15 kilometrov na juhozápad od Zvolena, sa v listinách po prvý raz spomína v roku 1255. V súčasnosti má približne 350 obyvateľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
16.03.2021
Obec pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého mlyna
Obec Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice-okolie pokračuje v rekonštrukcii budovy bývalého vodného mlyna, koronakríza práce neovplyvnila. Povedal to starosta obce Anton Medvec. Doposiaľ chátrajúce priestory majú slúžiť na kultúrno-spoločenské účely.
viac
29.07.2022
V Hrabičove obnovili kultúrny dom, je tam aj úrad, múzeum a výrobná prevádzka
V Hrabičove v okrese Žarnovica ukončili rozsiahlu rekonštrukciu kultúrneho domu. Objekt, postavený ešte začiatkom 60. rokov uplynulého storočia, bol už dlhší čas v nevyhovujúcom stave, pričom najväčšie problémy mal so strešnou krytinou, cez ktorú doň zatekalo.
viac
05.08.2022
V obci obnovujú kultúrny dom s obecným úradom a poštou
V obci Horné Hámre v okrese Žarnovica obnovujú kultúrny dom, v ktorom sídli aj obecný úrad, pošta a hostinec. Poslednou väčšou rekonštrukciou objekt prešiel v druhej polovici 70. rokov uplynulého storočia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %