Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
06.03.2018 03:27

V mrznúcej Istebňanke sa zišli otužilci z Oravy, Turca i Liptova


Čvachtačka v potoku Istebňanka, ktorá sa v Istebnom nad Oravou konala 24. februára, sa vydarila na jednotku s hviezdičkou.


Pri teplote vzduchu mínus 4 stupne a vody okolo nuly, sa otužilci zdržali niekoľko minút v mrznúcej vode a k tomu si ešte spievali svoju hymnu. Početná skupina divákov drkotala zubami vari viac ako čvachtajúci sa plavci a mne samému nabehli riadne zimomriavky.


Celkom ich bolo 19 a pochádzali z klubov - Orava otužilci z Oravskej priehrady, Turčianske nanuky z Martina, Beľanské ľadové medvede z Ružomberka, no prišli aj z Dolného Kubína, Veličnej a Istebného.

Príjemným prekvapením bola aj účasť otca viacnásobného svetového šampióna v kulturistike, 62-ročného Jožka Tatarku, ktorý to zvládol závideniahodne, ako aj výkon 9-ročného Samuela Bakoša zo Žaškova, ktorého dokonca mamička musela vyháňať z vody.

Výborné športové podujatie pod taktovkou miestnej pobočky Matice slovenskej a obecného športového klubu sa napokon zavŕšilo teplou kapustnicou, šiškami a skromným občerstvením, za ktoré patrí veľké poďakovanie rodine Lackových, ako aj za poskytnutie svojich priestorov. Popri konzumácii vyhrával - ako pri každej príležitosti - ostrieľaný Davidko Turňa na akordeóne.

Poďakovanie patrí aj starostke Istebného Lýdii Fačkovej, ktorá svojim súhlasom podporila túto úžasnou akciou.

Obecné noviny č. 9-10/2018

 

Autor: Dušan SABOL


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2018
Pred 50 rokmi Slovenská národná rada schválila zákon o Matici
Oživenie pôsobenia Matice Slovenskej a obnova jej členskej základne. Takéto dôsledky mal priniesť Zákon SNR z 27. júna 1968(č. 97/Zb), ktorým sa legalizovala nová koncepcia Matice Slovenskej(MS) a ktorý pred 50 rokmi Slovenská národná rada (SNR) jednomyseľne schválila.
viac
27.07.2018
Národné matičné slávnosti budú po štyroch rokoch opäť v Martine
Národné matičné slávnosti sa uskutočnia 3. a 4. augusta v Martine pri príležitosti 155. výročia založenia Matice slovenskej (MS) a 25 rokov existencie Slovenskej republiky. Ponúknu folklór, divadlo, výstavu aj mimoriadne oceňovanie známych slovenských osobností.
viac
04.10.2021
Dom Matice slovenskej predstavuje gajdošské tradície v regióne
Tému gajdošskej tradície Nitry a okolia ako jedného z významných centier gajdošskej kultúry na západnom Slovensku spracováva výstava Gajdošská izba, ktorú vo svojich priestoroch sprístupnil Dom Matice slovenskej (MS) v Nitre.
viac
23.05.2022
ŽSK vydal v spolupráci s Maticou slovenskou knihu Západné Tatry
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) vydal v spolupráci s Maticou slovenskou knihu Západné Tatry. Predstavili ju v nedeľu v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline na podujatí Ovčiarska nedeľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %