Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.03.2024 04:10

V Lučenci sa koná dvojdňový veľkonočný jarmok, prinesie i kultúrny program


Ilustračná snímka (TASR)


V Lučenci sa v stredu začína dvojdňový veľkonočný jarmok, na ktorom svoje produkty predstavia i regionálni výrobcovia. Súčasťou podujatia je i kultúrny program, v meste tiež pribudla veľkonočná výzdoba. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.


Tradičný veľkonočný jarmok v Lučenci sa koná v stredu a vo štvrtok (28. 3.) v centre mesta na Námestí republiky. Okrem tradičných jarmočných špecialít tam návštevníci nájdu aj výrobky remeselníkov z regiónu. Pripravený je tiež kultúrny program v podobe koncertov či vystúpení folkloristov, sprievodné aktivity pre deti v tvorivých dielňach pripravilo Centrum voľného času Lučenec.         

Súčasťou veľkonočných sviatkov v Lučenci je aj tradičná výzdoba. V centre mesta pribudol ozdobený veľkonočný košík, nadrozmerný zajac či veľké kraslice. Obyvatelia mesta a návštevníci jarmoku budú tiež môcť stretnúť nezvyčajného šibača, maskota mesta pelikána.         

"Aj tento rok ruku k dielu priložili šikovné žiačky a šikovní žiaci lučenských základných škôl, ktorí vyrobili veľkonočné ozdoby, ozdobený je nimi platan na Námestí republiky. Bol vysadený práve v období Veľkej noci ako symbol života, radosti a mieru," doplnila primátorka mesta Alexandra Pivková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2017
Novohradský folklórny festival bude opäť hostiť domácich i zahraničných umelcov
Leto v Lučenci už viac ako dvadsať rokov patrí aj Novo­hradskému folklórnemu fes­tivalu. Nebude tomu inak ani tento rok v posledný júlový víkend.
viac
16.03.2018
V obci Lišov bude prvý Veľkonočný jarmok, podporiť má miestnych remeselníkov
Prvý Veľkonočný jarmok pripravujú na sobotu 17. marca od 10.00 h v obci Lišov v okrese Krupina. Zorganizovať sa ho podujali tamojší mladí ľudia v spolupráci s miestnym obecným úradom.
viac
16.08.2022
Lučenecké hodovanie do mesta opäť prinesie pivný festival i tradičný jarmok
V poradí deviaty ročník Lučeneckého hodovania prinesie do mesta okrem kultúrneho programu i tradičný jarmok, pivný festival či Medzinárodný Novohradský maratón.
viac
18.08.2023
Zemplínsky jarmok prinesie aj remeslá, kultúru či šport
Súčasťou 52. ročníka Zemplínskeho jarmoku v Michalovciach bude v piatok a v sobotu (19. 8.) okrem približne 100 predajných stánkov aj gastronómia, remeslá, kultúra, šport či zábava pre deti. Z radnice o tom informovala Marcela Andréová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %