Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
05.09.2024 08:55

V Liptovskom Mikuláši postavia nový mestský bytový dom pre mladé rodiny


Ilustračný obrázok: TASR


V blízkosti mestských nájomných bytoviek na Ulici Eduarda Penkalu v Liptovskom Mikuláši - Palúdzke postavia nový bytový dom. Výstavba by sa mohla začať už na jeseň budúceho roka. Potvrdil to primátor Ján Blcháč.


Nájomné bývanie by malo slúžiť pre mladé rodiny s deťmi. Vzniknúť by malo 26 bytov bežného štandardu. Radnica aktuálne pracuje na výbere projektanta, ktorý dostane za úlohu vypracovať do konca roka projektovú dokumentáciu. "Podľa harmonogramu by mali v nasledujúcom roku prebehnúť všetky papierovačky, ako je stavebné povolenie, verejné obstaranie zhotoviteľa stavby a tiež vyriešenie financovania," priblížil primátor.

Na výstavbu nájomných bytov chcú žiadať o dotáciu rezort dopravy, počítajú aj s financiami zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Radnica zároveň počíta aj s obnovou už existujúcej ubytovne. Dom s 32 izbami nižšieho štandardu pri železničnej stanici je potrebné prerobiť, bývajú tam sociálne slabší obyvatelia.         

Do konca roku 2026 by mali zatepliť aj mestský bytový dom pre zdravotne znevýhodnených na Ulici Jura Janošku a mestský bytový dom na Palúčanskej ulici. Podľa Romany Nemcovej z kancelárie vedenia mesta má Liptovský Mikuláš doposiaľ 600 nájomných bytov a všetky sú obsadené. Sociálny odbor mestského úradu aktuálne eviduje 151 žiadostí o mestský nájomný byt.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
Rekonštrukcia ušetrí mestu vyše stotisíc eur ročne
Liptovskomikulášska radnica získala maximálnu výšku príspevku na projekt zníženia energetickej náročnosti objektu mestského úradu, takmer dva milióny eur. V súčasnosti už v plnom nasadení pracujú stavbári na rekonštrukcii.
viac
16.08.2021
Výzva na vytvorenie muralu v Liptovskom Mikuláši
V Liptovskom Mikuláši vyhlásili otvorenú výzvu na predkladanie umeleckých návrhov na mural v centre mesta, teda veľkoplošnú maľbu. Realizovať sa bude na hlavnej stene historickej budovy knižnice Gašpara Fejérpataky Belopotockého v priebehu jesene. Termín na predkladanie návrhov končí už 31. augusta.
viac
22.11.2021
Fasádu domu kultúry v Liptovskom Mikuláši dozdobí vyše 900 rastlín
Fasádu domu kultúry v Liptovskom Mikuláši bude po novom zdobiť zelená stena, do ktorej nainštalujú vyše 900 rastlín. Zavlažovať ich budú z podzemného zásobníka dažďovej vody. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
07.08.2024
Kováčska vyhňa pri Rázusovie dome v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu
Kováčska vyhňa pri Rázusovie dome v Liptovskom Mikuláši dostane novú strechu. S rekonštrukciou už začali, práce dokončia počas augusta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %