Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.11.2021 04:20

Fasádu domu kultúry v Liptovskom Mikuláši dozdobí vyše 900 rastlín


Dom kultúry Liptovský Mikuláš.


Fasádu domu kultúry v Liptovskom Mikuláši bude po novom zdobiť zelená stena, do ktorej nainštalujú vyše 900 rastlín. Zavlažovať ich budú z podzemného zásobníka dažďovej vody. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.


Stena vzniká na základe výberu obyvateľov mesta v internetovom hlasovaní. "Rovnako postupujeme aj na Námestí mieru, kde pribudli stromy čerešne, lavičky, vodné osviežovače vzduchu v letných horúčavách a čoskoro aj detské trampolíny. Čiastkové diela zastrešuje projekt Salute4CE, v ktorom sme boli ako mesto úspešní. Zahŕňa aj záhradu starej mamy pri základnej škole Demänovská a revitalizáciu vnútrobloku na Podbrezinách," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, v tomto roku realizovali viaceré opatrenia, ktoré prispejú nielen k estetizácii verejných priestranstiev, ale majú byť aj nástrojom na boj s klimatickou zmenou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2019
Výstava v Dome MS zobrazuje osmanské ťaženie do strednej Európy
Osmanské ťaženie do strednej Európy na konci 17. storočia s cieľom dobyť Viedeň približuje výstava, ktorá sa v týchto dňoch nachádza v Dome Matice slovenskej (MS) v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informoval podpredseda MS Marek Nemec.
viac
24.08.2020
Na budove MsKC v Žiari nad Hronom chcú vybudovať zelenú vegetačnú stenu
Vybudovanie zelenej vegetačnej steny na čelnej fasáde mestského kultúrneho centra (MsKC) je jedným z projektov, na ktoré sa aktuálne žiarska samospráva snaží získať externé zdroje.
viac
16.08.2021
Výzva na vytvorenie muralu v Liptovskom Mikuláši
V Liptovskom Mikuláši vyhlásili otvorenú výzvu na predkladanie umeleckých návrhov na mural v centre mesta, teda veľkoplošnú maľbu. Realizovať sa bude na hlavnej stene historickej budovy knižnice Gašpara Fejérpataky Belopotockého v priebehu jesene. Termín na predkladanie návrhov končí už 31. augusta.
viac
03.08.2023
Prvá mestská budova dostane zelenú strechu
Prvým mestským objektom v Liptovskom Mikuláši s ekologickou zelenou strechou bude administratívna budova Verejnoprospešných služieb (VPS) na Družstevnej ulici. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %