Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
19.09.2024 03:20

V Kysuckom Novom Meste plánujú októbrové sčítanie automobilov


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Do dvoch týždňov plánuje radnica v Kysuckom Novom Meste urobiť v spolupráci so študentmi stredných škôl sčítanie automobilov na území mesta. Informoval o tom primátor mesta Marián Mihalda.


Získané čísla podľa jeho slov poslúžia na hodnotenie vplyvu júlového otvorenia privádzača z cesty I/11. "Ešte počas otvárania privádzača sme sľúbili, že v októbri zhodnotíme, aký vplyv má na množstvo áut a kamiónov v našom meste. Podobné sčítanie sme urobili približne pred rokom a výsledky budeme teda môcť porovnať a zhodnotiť," uviedol Mihalda.         

Doplnil, že v záujme odľahčenia Dubskej cesty mala radnica záujem vybudovať jej náhradu, ale k projektu dostali zamietavé stanovisko od spoločnosti Stredoslovenská distribučná, keďže plánovaná cesta je v ochrannom pásme elektrického vedenia. "Dali nám možnosť prekládky, čo fyzicky nie je možné a ani finančne to pre mesto nie je zvládnuteľné. Preto sme projekt museli pozastaviť," konštatoval Mihalda.         

Podľa jeho slov pre vypracovanie nových alternatív riešenia potrebujú sfinalizovať dáta o odľahčení dopravy v meste privádzačom a možnostiach regulácie dopravy. "Až potom budeme hovoriť o investíciách, ktoré by sa výrazne dotkli rozpočtu mesta. Tieto alternatívy pravidelne komunikujeme a vyhodnocujeme s dotknutými spoločnosťami v priemyselnom parku," dodal primátor.         

Nový privádzač z cesty I/11 do Kysuckého Nového Mesta začal slúžiť motoristom v druhej polovici júla. Dĺžka celého úseku je približne 1,4 kilometra. Privádzač získa prívlastok diaľničný až vo chvíli, keď sa podarí dostavať diaľničný úsek D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2021
Štartuje výstavba diaľničného privádzača z Kysuckého Nového Mesta
Národná diaľničná spoločnosť v stredu pristúpila k podpisu zmluvy na výstavbu diaľničného privádzača z Kysuckého Nového Mesta na diaľnicu D3.
viac
08.06.2023
V Kysuckom N. Meste protestovali proti spaľovni, prevádzkovateľ kritiku odmieta
Zrušenie spaľovne odpadu v Kysuckom Novom Meste požadujú obyvatelia, ktorí sa zišli v stredu na proteste pred jej prevádzkou.
viac
19.02.2024
Nové Mesto chce opravovať cesty a chodníky, vyčlenilo 230-tis. eur
Bratislavské Nové Mesto plánuje investovať do ciest a chodníkov vo svojej správe. Na opravy výtlkov má vo svojom rozpočte vyčlenených 230-tis. eur. Celkovo má mestská časť nahlásených viac ako 100 problematických miest. Do avizovaných prác sú zahrnuté aj stavebné práce v štvrti Pokrok.
viac
26.07.2024
Klienti a personál v CSS Kamence v Kysuckom Novom Meste využívajú nový výťah
Žilinský samosprávny kraj investoval zo svojho rozpočtu 85 200 eur na modernizáciu – rekonštrukciu osobného výťahu pre klientov a personál CSS Kamence v Kysuckom Novom Meste. Osobný výťah s kabínkou umožní prepravu osôb s invalidným vozíkom a asistenciou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.36 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %