Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.05.2023 03:20

V kúpeľoch otvoria cez víkend letnú sezónu


Snímka zdroj: (kupeledudince.sk).


V kúpeľoch Dudince v Krupinskom okrese otvoria počas posledného májového víkendu tohtoročnú letnú kúpeľnú sezónu. Informovala o tom Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince.


Ako priblížila, otvorenie bude v sobotu (27. 5.) o 15.00 h na pódiu pri pitných vázach s liečivou dudinskou vodou neďaleko liečebného domu Rubín. Súčasťou bude kultúrny program, vystúpia v ňom speváci, hudobníci a aj tanečníci. Doplnia ho remeselná ulička s regionálnymi produktmi, maľovanie na tvár a aj výstava historických vozidiel. Záujemcovia si ju budú môcť pozrieť v parku medzi liečebnými domami.

Otvorenie kúpeľnej sezóny je súčasťou 2. Letného festivalu Slnka, Ticha, Vody. "Podujatie nám pripomína niečo, čo síce všetci dobre poznáme, ale nie vždy si to naplno uvedomujeme, že iba v tomto regióne sú prítomné tri elementy v ojedinelej kombinácii - slnko, voda a ticho," objasnila zástupkyňa kúpeľov. Ticho je podľa nej charakteristickým elementom regiónu, ktorého srdcom sú Dudince. "Vďaka vzácnej vode majú kúpele a celý región výnimočné postavenie. Voda je mimoriadne vzácna, pretože v tomto výnimočne liečivom zložení sa vyskytuje iba na troch miestach na svete," podotkla. Tretím zdrojom výnimočnosti Dudiniec je slnko. "Vďaka nemu sú kúpele Dudince najslnečnejšími kúpeľmi na Slovensku. V Dudinciach a okolitých obciach je podľa štatistiky až 257 dní v roku slnečných," uzavrela.

Organizátorom otvorenia kúpeľnej sezóny, ako aj celého 2. Letného festivalu Slnka, Ticha, Vody je Oblastná organizácia cestovného ruchu Dudince.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2022
Na trať sa opäť vráti Hanička, sezónu otvoria aj na Spišskom hrade
Pod Spišský hrad sa po zimnej prestávke opäť vráti na trať tradičný motorový vláčik Hanička. Letnú turistickú sezónu cez víkend slávnostne otvoria aj na Spišskom hrade.
viac
17.05.2023
Kúpele otvoria sezónu kultúrnym programom a sprístupnením kúpaliska
Kúpele Sliač otvoria v sobotu (20. 5.) letnú kúpeľnú sezónu. V areáli kúpeľov sa uskutoční kultúrny program a do prevádzky uvedú aj termálne kúpalisko.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
31.05.2023
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny bude počas nadchádzajúceho víkendu
Mesto Piešťany dokončuje prípravy na otvorenie v poradí 30. letnej kúpeľnej sezóny. Bude mu patriť celý nadchádzajúci víkend (3. a 4. 6.), podľa primátora Petra Jančoviča ponuku pripravili všetky kultúrne inštitúcie a je orientovaná na rôzne žánre a na každú z vekových kategórií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %