Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.05.2022 11:55

V Karlovej Vsi pribudol nový multifunkčný park


Bratislava má ďalšie živé miesto - v Karlovej Vsi vznikol multifunkčný športový park. FOTO TASR - Martin Baumann


V bratislavskej Karlovej Vsi pribudol na dlho nevyužívanom pozemku nový multifunkčný park. Na začiatku Karloveskej ulice oproti Kostolu sv. Michala ho vybudovalo hlavné mesto v spolupráci s mestskou časťou a Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB).


Priestor je rozdelený na niekoľko zón a ponúka viaceré možnosti na šport i oddych. "Park sme naprojektovali tak, aby zaplnil prázdne miesto na frekventovanom mieste aponúkol všetkým generáciám možnosti na šport či oddych. Najväčšou výzvou bolo dostať do parku čo najviac zelene, pretože celé územie je prehustené množstvom inžinierskych sietí," skonštatoval Marcel Dzurilla, riaditeľ Sekcie tvorby mestských priestorov MIB.         

Najväčším lákadlom by podľa samospráv mala byť športová zóna so skateparkom a parkúrovým ihriskom, súčasťou nového verejného priestoru je aj multifunkčná zóna pre rôzne športy, relaxačná či detská zóna. Jednotlivé zóny vparku oddeľuje zeleň s lavičkami. Priestor skrášľuje aj 37 sakúr, ktoré venovalo japonské veľvyslanectvo, vybudovaná bola tiež dažďová záhrada. V celom parku sú vodopriepustné povrchy. Návštevníci majú k dispozícii pitnú fontánku, pribudlo tiež osvetlenie akamerový systém.         

"Vzhľadom na to, že obyvatelia Bratislavy sú obvykle v strese, keď sa spustí nejaká stavebná činnosť, tento park, ktorý navrhujeme pomenovať Suchá Vydrica, je veľmi príjemným prekvapením. Čerešňová aleja je a bude jeho nádhernou korunou," poznamenala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.       

S obnovou priestoru sa začalo v máji 2021, celkové náklady z rozpočtu mesta dosiahli 470.000 eur. Rekonštrukcia parku je súčasťou programu obnovy verejných priestorov Živé miesta, ktorého cieľom je modernizácia a skvalitňovanie dlhodobo zanedbaných verejných priestorov v Bratislave.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
21.11.2020
V bratislavskej Karlovej Vsi vznikne nový park
Celý park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou alebo malým tunelom pre najmenších.
viac
13.04.2022
Nový park na Karloveskej by mali dokončiť do konca apríla
Nový park na Karloveskej ulici v Bratislave by mali dokončiť do konca apríla. Predpokladá to mestská časť Karlova Ves, podotýka však, že termín dokončenia bude závisieť od jarného počasia a ukončenia povoľovacích procesov.
viac
07.07.2023
Karlova Ves sa pripravuje na zapojenie do PAAS, plánuje tri zóny
Bratislavská Karlova Ves sa pripravuje na zapojenie celomestského systému regulovaného parkovania (PAAS). Mestská časť plánuje tri parkovacie zóny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %