Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.11.2020 07:30

V bratislavskej Karlovej Vsi vznikne nový park


Od skateparku až po parkour preliezky, park na Karloveskej ulici bude poskytovať rôznorodé príležitosti, ako si môže človek zašportovať alebo oddýchnuť.


Celý park je riešený v horizontálnom rozmiestnení viacerých športových stanovísk. Na opačnom konci od skateparku bude detské ihrisko so šmykľavkou alebo malým tunelom pre najmenších.


Zaujímavým prvkom v parku je tzv. dažďová záhrada. Bude prirodzene oddeľovať vodný spád na hranici parku od jeho ostatných funkcií. V dažďovej záhrade bude vysadená zeleň, ktorá dokáže zniesť aj veľké množstvo vody, ktoré sa tu bude v čase prívalových zrážok zhromažďovať a postupne vsakovať. Rovnako je to veľmi estetický, vizuálne živý prvok, ktorý sa vzhľadom na poveternostné podmienky mení.

V marci tohto roku na tomto mieste vysadili sakury, ktoré v počte 10-tisíc kusov v rámci projektu darovalo mestu japonské veľvyslanectvo.

Skatepark, ktorý je súčasťou parku, vzišiel z iniciatívy mestskej časti Bratislava-Karlova Ves a jej spolupráce so skateboardovou komunitou. Park projektoval AWE ATELIER, s. r. o., Eva Wernerova. Práce na stavbe nového parku by mali byť uskutočnené v priebehu roka 2021.

 

Autor: (Zdroj: Metropolitný inštitút Bratislavy)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
13.04.2022
Nový park na Karloveskej by mali dokončiť do konca apríla
Nový park na Karloveskej ulici v Bratislave by mali dokončiť do konca apríla. Predpokladá to mestská časť Karlova Ves, podotýka však, že termín dokončenia bude závisieť od jarného počasia a ukončenia povoľovacích procesov.
viac
07.05.2022
V Karlovej Vsi pribudol nový multifunkčný park
V bratislavskej Karlovej Vsi pribudol na dlho nevyužívanom pozemku nový multifunkčný park. Na začiatku Karloveskej ulice oproti Kostolu sv. Michala ho vybudovalo hlavné mesto v spolupráci s mestskou časťou a Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %