Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.06.2017 01:52

Petržalka začala s budovaním nového športového areálu


Pohľad na Petržalku.


V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.


Street workoutové ihrisko bude slúžiť pre silové cvičenie v exteriéri a vo fitparku nájdu obyvatelia samostatné cvičebné stroje. Sólo herné prvky, skokanský mostík, dráhy a prvky pre rovnováhu doplní lezecký kopec s chytmi. Tento športovo-herný prvok vznikne využitím súčasného betónového kopca. "Povrch kopca zbavia nesúdržných častí, ošetria penetračným náterom a potiahnu mäkkým liatym povrchom a na strmšiu zadnú stranu kopca osadia lezecké chyty," doplnila Platznerová. Na vrchnej ploche budú v liatom povrchu podľa hovorkyne stvárnené plošné prvky.      

V prvej etape prác odstránia asfalt, upravia povrch jeho dobetónovaním a osadia základy pre jednotlivé prvky. Potom príde rad na nový špeciálny povrch s čiernou podkladovou a vrchnou farebnou vrstvou, čím sa ihrisko aj opticky rozdelí na jednotlivé zóny. Nasledovať bude osadenie mobiliáru, nových prvkov a pribudne nové oplotenie. "Nezabudli sme ani na obľúbený herný prvok - pyramídu z lanovej siete," povedala Platznerová.      

Z dôvodu náročného prístupu mechanizmov na miesto stavby a aby sa predišlo poškodeniu chodníkov a basketbalového ihriska, dohodla mestská časť podľa hovorkyne trasu cez trávnatú plochu. "Trávnaté plochy po ukončení rekonštrukcie totiž opravíme rýchlejšie a za menej peňazí ako popraskaný asfalt," dodala Platznerová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Na sídlisku Juh v Poprade začali stavať workout park
Na sídlisku JUH VI začala výstavba workout parku. Na svoje by si tak mali prísť fanúšikovia aktívneho oddychu, ktorí majú v obľube cvičenie na čerstvom vzduchu s vlastnou váhou prostredníctvom rôznych lavičiek, hrázd a ďalších prvkov.
viac
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
06.06.2023
Dokončenie trate v Petržalke na jeseň 2024 potvrdil aj nový harmonogram
Výstavbu električkovej trate v bratislavskej Petržalke, v úseku Jungmannova – Janíkov dvor, by mali dokončiť do 30. septembra 2024. Potvrdzuje to aktualizovaný harmonogram prác, ktorý zverejnilo hlavné mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %