Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
28.11.2023 05:10

V Cigli začali so zasnežovaním zjazdovky, sezónu spustia počas Vianoc


Ilustračná snímka: MAS Ziar


Prevádzkovateľ vleku v Cigli v okrese Prievidza Lyžiarsky klub Cigeľ začal v týchto dňoch so zasnežovaním tamojšej zjazdovky. Lyžiarsku sezónu plánuje spustiť počas Vianoc. TASR o tom za prevádzkovateľa vleku informovala Jana Krausková.


"Pri priaznivých nízkych teplotách vieme svah zasnežiť technickým snehom približne za desať dní. Sezónu by sme radi otvorili 25. decembra," uviedla Krausková.         

V Cigli budú mať lyžiari podľa nej k dispozícii dva vleky, najskôr plánuje spustiť prevádzkovateľ 280-metrový vlek, po zasnežení veľkého vleku i tento.         

Športovci za služby budú túto sezónu platiť viac, Krausková to odôvodnila zvýšenými nákladmi za energie. "Náklady na energie nám výrazne stúpnu. To sme následne nútení preniesť aj do cien, a to vo výške desať až 15 percent tak, aby sme zabezpečili splatenie vzniknutých prevádzkových nákladov," vysvetlila Krausková.         

Vleky v Cigli budú môcť lyžiari po spustení sezóny využiť v pondelok až piatok od 17.30 do 20.30 h, počas soboty a nedele bude prevádzková doba od 9.00 do 16.00 h a od 17.30 do 20.30 h.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Zámok otvorili už pred letnou sezónou
V tomto roku sa zámok v Smoleniciach pri Trnave otvára pre návštevníkov o čosi skôr ako zvyčajne. Už pred hlavnou turistickou sezónou ho možno navštíviť aj počas májových a júnových nedieľ.
viac
26.06.2016
Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty
Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický.
viac
09.11.2016
V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky
Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.
viac
19.11.2022
V stredisku v Tatranskej Lomnici začali so zasnežovaním zjazdoviek
V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách vo štvrtok (17. 11.) spustili snežné delá. Zasnežovať začali ako prvú zjazdovku Čučoriedky - Západ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %