Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.11.2016 04:02

V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky


Snímka zdroj: (tasr, Oliver ONDRÁŠ).


Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.


V prípade, že bude počasie priaznivé, tak s technickým zasnežovaním budú pokračovať v priebehu celého týždňa.       

Ak teploty poklesnú pod bod mrazu počas celého dňa, bude nízka vlhkosť vzduchu a správna sila a smer vetra, tak sa zasnežovanie presunie aj na zjazdovky v nižších polohách, konkrétne na Esíčko, Turistickú a Interski. Zimnú turistickú sezónu vo Vysokých Tatrách otvoria 25. novembra, kedy sa sprístupní najnavštevovanejšia tatranská atrakcia, Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. "Nosnou témou diela, s ktorého stavbou sa začalo v priebehu minulého týždňa, bude tento rok spišská gotika," uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová.       

Novinkou tohtoročnej zimnej sezóny v lyžiarskych strediskách budú detské vleky v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese. Tie pribudnú na zjazdovke Interski a Buková hora. "Štrbské Pleso nadobúda charakter tréningového strediska. Prevádzkovatelia tu vytvorili podmienky pre profesionálnych lyžiarov z okolitých krajín, ktorí tu trénujú už od skorých ranných hodín. Športovci z lyžiarskych klubov budú využívať svahy Interski a časť zjazdovky Solisko," uzavrela Fabianová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
V Tatrách riešia lanovku medzi Štartom a Hrebienkom
Vo Vysokých Tatrách sa opäť začalo hovoriť o výstavbe lanovky, ktorá by mala spojiť Hrebienok so zjazdovkou Štart v Tatranskej Lomnici.
viac
24.10.2016
Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka za 11,6 milióna eur
Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, sa v týchto dňoch všemožne pripravuje na blížiacu sa zimnú lyžiarsku sezónu. Novinkou je nová 15-miestna lanovka na južnej strane Chopku za 11,6 milióna eur.
viac
24.11.2016
Prvá lyžovačka bude na Štrbskom Plese už v sobotu 26. novembra
Na Štrbskom Plese v sobotu 26. novembra odštartujú lyžiarsku sezónu. Hoci to podľa počasia aktuálne vyzerá v Tatrách na jarnú lyžovačku, Tatranci ako prví ponúkajú lyžiarom testovanie snehu.
viac
19.11.2022
V stredisku v Tatranskej Lomnici začali so zasnežovaním zjazdoviek
V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách vo štvrtok (17. 11.) spustili snežné delá. Zasnežovať začali ako prvú zjazdovku Čučoriedky - Západ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %