Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.12.2017 04:43

Na Štrbskom Plese už spustili tri zjazdovky


Zjazdovka Interski. Snímka zdroj: (strbskepleso.eu).


Keďže sa v Nízkych aj Vysokých Tatrách v piatok začala lyžiarska sezóna, prvý decembrový deň sa pre mnohých športových nadšencov nesie v znamení zimných radovánok. Pre návštevníkov prichádzajúcich do lyžiarskeho strediska na Štrbskom Plese sú pripravené tri zjazdovky aj viacero noviniek.


„Podmienky na lyžovanie sú výborné, momentálne máme v stredisku okolo 40 centimetrov snehu,“ uviedla hovorkyňa prevádzkovateľa strediska Zuzana Fabianová. Ako doplnila, prevádzka sa spustila na zjazdovkách Junior, Turistická a Interski. Sprístupnených bolo celkovo 2,5 kilometra upravených svahov, zvyšné sa momentálne zasnežujú. „Ostatné zjazdovky sa budú postupne otvárať v najbližších dňoch v závislosti od počasia,“ dodala.       

Vo vysokotatranských strediskách sa so zasnežovaním začalo ešte 11. novembra, na Štrbskom Plese bolo spustené na ôsmich tyčových zariadeniach a siedmich vrtuľových delách. „V Tatranskej Lomnici momentálne sneží všade okrem Lomnického sedla, kde je prírodný sneh,“ konkretizovala Fabianová s tým, že prvá lyžovačka v tomto stredisku môže odštartovať už na budúci víkend. Oficiálne otvorenie zimnej sezóny v Tatrách sa začína v piatok 8. decembra, a to otvorením Tatranského ľadového dómu na Hrebienku.       

Tento rok v strediskách pribudne niekoľko noviniek, plynulú dopravu v Tatranskej Lomnici zabezpečí nový kruhový objazd pri vjazde do strediska v smere zo Starého Smokovca. O aktuálnych podmienkach na lyžiarskom svahu bude informovať aj centrálny strediskový rozhlas a na bezpečnosť na zjazdovkách dohliadne lyžiarska skipatrola. "Vylepšením prešla aj Fun zóna so slalomovou traťou s prekážkami pre najmenších lyžiarov, tí starší si budú môcť vyskúšať slalomovú trať s časomierou," uzavrela Fabianová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Vysoké Tatry ponúkajú zaujímavé túry aj počas zimnej uzávery chodníkov
Zimná uzávera turistických chodníkov Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra do 15. júna 2017. Časť chodníkov je pre turistov uzavretá z dôvodu ochrany prírody, najmä kamzíkov a švišťov vrchovských tatranských.
viac
24.11.2016
Prvá lyžovačka bude na Štrbskom Plese už v sobotu 26. novembra
Na Štrbskom Plese v sobotu 26. novembra odštartujú lyžiarsku sezónu. Hoci to podľa počasia aktuálne vyzerá v Tatrách na jarnú lyžovačku, Tatranci ako prví ponúkajú lyžiarom testovanie snehu.
viac
06.12.2017
Lyžovačku v Lomnickom sedle si lyžiari tento rok užijú skôr
Vo Vysokých Tatrách v posledných dňoch napadlo dostatok prírodného snehu, a preto si už od soboty 9. decembra užijú milovníci lyžovania prvú lyžovačku premiérovo z Lomnického sedla.
viac
08.12.2022
Na Štrbskom Plese spustia v sobotu lyžovačku na prvých svahoch
Lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách odštartujú na Štrbskom Plese v sobotu 10. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %