Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.11.2019 05:10

V centre mesta Šahy by mala pribudnúť nabíjacia stanica pre elektromobily


Ilustračná snímka, zdroj: e-car.sk


V Šahách by mohla už čoskoro vyrásť nová nabíjacia stanica pre autá s hybridným alebo s úplným elektrickým pohonom. V prípade, že mesto výstavbu schváli, bude umiestnená na Hlavnom námestí.


Výstavbu nabíjacej stanice zabezpečí je prevádzkovateľ, ktorý sa bude zároveň starať aj o jej prevádzku a funkčnosť po dobu minimálne desiatich rokov. „Zároveň zabezpečí propagáciu a zaradenie nabíjacej stanice v Šahách do digitálnej siete nabíjacích staníc. Za nabíjanie si bude môcť účtovať poplatok podľa skutočnej spotreby od jednotlivých používateľov,“ informovala radnica.       

V prípade schválenia zámeru mesto prenajme priestor na parkovisku na Hlavnom námestí s rozlohou 25 štvorcových metrov za symbolickú sumu jedno eur za rok. „Za parkovacie miesto, kde bude umiestnená nabíjacia stanica, nebude objednávateľ vyberať parkovné. Musí zároveň zabezpečiť spoluprácu s mestskou políciou, ktorá bude kontrolovať či na nabíjacích miestach neparkujú automobily so spaľovacím motorom,“ konštatuje sa v pripravovanom zámere.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2017
Dobiť baterky môžete už aj v Považskej Bystrici za menej ako pol hodinu
Od roku 2015 počet áut na elektrický pohon na slovenských cestách stúpol takmer 3,5-násobne. Kvalitu cestovania elektromobilom ovplyvňuje infraštruktúra nabíjacích staníc. Jedna z nich – univerzálna a rýchlonabíjacia – funguje v centre Považskej Bystrice. Onedlho k nej v kraji pribudnú ďalšie dve.
viac
27.11.2020
O dotáciu na elektronabíjaciu stanicu je možné žiadať do konca roka
Termín na predkladanie žiadostí na vybudovanie verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc sa z dôvodu pandémie predlžuje o jeden mesiac.
viac
15.11.2023
PSK má ambíciu v kraji vybudovať 33 nabíjacích staníc pre e-vozidlá
Doprava v Prešovskom kraji by mala byť viac ekologická. Napomôcť má tomu aj najnovší projekt Prešovského samosprávneho kraja zameraný na budovanie rozsiahlej nabíjacej infraštruktúry pre e-vozidlá. Župa chce vybudovať celkovo 33 nabíjacích staníc, a to vďaka dotácii z rezortu hospodárstva.
viac
13.01.2024
V tomto roku mesto vybuduje nabíjacích staníc pre elektromobily
V Banskej Bystrici pribudne v tomto roku 35 nabíjacích staníc pre elektromobily. Samospráva bola úspešná v projekte zameranom na podporu elektromobility a získala 219.600 eur z plánu obnovy na budovanie nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá. V piatok o tom informovala hovorkyňa primátora Z
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %