Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
14.04.2017 01:00

V Nových Zámkoch chcú spolupracovať s komunitami mladých


Aneta Chlebničanová (v strede) pri prezentácii.


Projekt vznikol v spolupráci Nadácie pre deti Slovenska a Projektu švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Úspešne ho uskutočňujú už v šiestich komunitách Slovenska.


V utorok 14. marca sa na Mestskom úrade v Nových Zámkoch uskutočnilo prvé stretnutie projektu Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom. Zameraný je na identifikáciu a napĺňanie potrieb detí a mladých ľudí v nových životných podmienkach - všetko v spolupráci s nimi.

„Mesto Nové Zámky sa rozhodlo byť komunitou priateľskou deťom a mladým ľuďom. V prvej fáze sme sa rozhodli s dospelými zodpovednými za deti, s deťmi a mladými ľuďmi hľadať spoločné riešenia, následne ich realizovať a kontrolovať ich realizáciu. Deti a mladí budú zapojení do všetkých etáp realizácie projektu,“ uviedla Jarmila Krochtová z referátu školstva, mládeže, športu mestského úradu.

V zasadačke sa stretli zástupcovia školských zariadení - od riaditeľov, výchovných poradcov a učiteľov až po študentov.  

„Snahou mesta v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska bolo naštartovať komunitný život, spolupracovať s jednotlivými školami a mladými ľuďmi,“ povedala na stretnutí Denisa Felixová, vedúca odboru školstva, kultúry a sociálnych vecí. Privítala aj lektorov projektu: Anetu Chlebničanovú, ktorá pracuje v Nadácii pre deti Slovenska (NDS) ako programová manažérka inovačného vzdelávacieho centra a Petra Lenča, manažéra advokácie a rozvoja programov Nadácie pre deti Slovenska. 

„Zástupcovia mesta nás na jednej konferencii oslovili s tým, že majú záujem o spoluprácu, Doteraz sme pracovali hlavne s nadáciami. Sme radi, že sa začali ozývať aj samosprávy,“ povedala Aneta Chlebničanová. Projekt vznikol v spolupráci Nadácie pre deti Slovenska a Projektu švajčiarsko-slovenskej spolupráce. Úspešne ho realizujú už v šiestich komunitách na Slovensku.

Prvé stretnutie bolo zamerané hlavne na zoznámenie s problematikou a účastníkmi. Po zhrnutí záverov zo stretnutia lektori oboznámia zástupcov komunít s ďalším postupom.

Uverejnene v Obecných novinách č. 13-14/2017 na str. 24

Autor: Text a snímka: Miroslav Antoni


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás
Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.
viac
17.02.2018
Mesto začne odstraňovať z ulíc vraky áut
Mesto Nové Zámky začne postupne odstraňovať z ulíc nepojazdné autá. Radnica pri tom bude spolupracovať so súkromnou firmou z Hornej Kráľovej, ktorá má vlastné parkovisko i autorizáciu na spracovanie starých vozidiel.
viac
09.02.2019
V Nových Zámkoch tento rok pribudnú viaceré úseky cyklistických chodníkov
V Nových Zámkoch by čoskoro mali pribudnúť viaceré úseky nových cyklotrás. Mesto si pred tromi rokmi nechalo vypracovať urbanisticko-dopravnú štúdiu, ktorá rieši trasovanie cyklistických chodníkov cez celé Nové Zámky. Teraz radnica plánuje začať s ich výstavbou a značením.
viac
06.08.2019
Múzeum Jána Thaina predstavuje premeny života maďarskej komunity na Slovensku
Premeny rôznych aspektov života maďarskej komunity na Slovensku v priebehu posledných sto rokov predstavuje výstava 100 rokov v obrazoch. V priestoroch Múzea Jána Thaina v Nových Zámkoch si ju môžu záujemcovia pozrieť v priebehu augusta a septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %