Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.11.2019 01:10

Centrum mesta a železničnú stanicu má spojiť nová cyklotrasa


Železničná stanica Nové Zámky. Snímka zdroj: Nové Zámky


Centrum Nových Zámkov a železničnú stanicu by mala v budúcnosti spojiť nová cyklotrasa. Radnica chce na jej výstavbu získať dotáciu z ministerstva dopravy. Mestskí poslanci už schválili na spolufinancovanie výstavby vyše 7-tis. eur, celkové náklady sú odhadované na takmer 142-tis. eur.


Nová cyklotrasa sa bude začínať na Podzámskej ulici. Povedie cez ulice Letomostie, SNP po križovatku ulíc Štúrova a Cyrilometodská. Odtiaľ bude pokračovať na Námestie republiky pred železničnou stanicou. „Cieľom projektu je vytvoriť cyklotrasu, ktorá prechádza zastavaným územím v smere jestvujúcich chodníkov pre peších, na vozovke a čiastočne v mestskej zeleni,“ informovala o tom radnica.       

Mesto už má pripravenú aj potrebnú projektovú dokumentáciu. V nej sú riešené jednotlivé stavebné úpravy na jestvujúcich chodníkoch a komunikáciách, po ktorých bude cyklotrasa viesť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
19.05.2022
Mesto získalo dotáciu na rekonštrukciu športového areálu Sihoť
Mesto Nové Zámky získalo dotáciu z Fondu na podporu športu na mestský multifunkčný športový areál na Sihoti. Celkové výdavky na rekonštrukciu areálu sú vyčíslené na takmer 800 000 eur.
viac
10.02.2023
Mesto chce získať dotáciu na projekt autobusovej stanice
Mesto Nové Zámky chce získať dotáciu na vypracovanie projektovej dokumentácie na výstavbu novej autobusovej stanice. Tá by mala vzniknúť na mieste súčasného autobusového nástupišťa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %