Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.08.2021 08:00

Univerzita Komenského vstúpi do akademického roka s novou vizuálnou identitou


Ilustračná snímka: (tasr).


Od 1. septembra plánuje Univerzita Komenského (UK) v Bratislave používať nové logo, ktoré zobrazuje budovu na Šafárikovom námestí. Historický znak s Jánom Amosom Komenským bude univerzita naďalej používať pri špeciálnych príležitostiach. Informovala o tom Nikoleta Janková z rektorátu UK.


UK v Bratislave je najstaršou slovenskou univerzitou a logo s vyobrazením Jána Amosa Komenského používa od roku 1969. V roku 2008 prešlo toto logo redizajnom a začalo sa používať v dvoch ďalších verziách, spredu a z profilu. V roku 2018 k nemu pribudlo logo storočnice s vyobrazením hlavnej budovy. Nový návrh pomohlo univerzite pripraviť štúdio GoBigname, ktoré vedie dizajnér Michal Pastier. „Základom je monolineárne prevedenie, ktoré umožní kombinovať logo s rôznymi podkladmi. Na rozdiel od doterajších znakov je vhodné na prezentáciu v online svete, kde sa v súčasnosti presúva čoraz viac komunikácie,” poznamenal Pastier.

Súčasťou celého projektu je zmena univerzitného loga, redizajn log 13 fakúlt a ôsmich súčastí, nový súbor typografických nástrojov, nový dizajn farebnej škály, nastavenie vizuálneho jazyka pre komunikáciu v sociálnych sieťach a šablóny na základné dokumenty a aplikácie. Univerzita si od zmeny sľubuje hlavne väčšiu rozpoznateľnosť značky a sprehľadnenie komunikácie. „Nová vizuálna identita stavia na klasických symboloch našich fakúlt a univerzity a zároveň vyjadruje rešpekt k tradíciám. Prezentujeme sa formou, ktorá nám umožní odlíšiť sa a vizuálne prepojiť celú univerzitu,” povedal prorektor UK Radomír Masaryk, ktorý celý projekt koordinoval.

Rektor najväčšej slovenskej univerzity Marek Števček uviedol, že nová vizuálna identita prichádza v pohnutých a bezprecedentných časoch pandémie. „Práve dnes, možno viac ako inokedy, je potrebné zosúladiť obsah a formu našej práce, výsledkov, akademickej obce. Špičkovú vedu a kvalitné vzdelávanie musíme adekvátne prezentovať, a aj keď každá zmena sa nezaobíde bez menšej či väčšej rezistencie, som presvedčený, že nové logo prinesie pozitívnu odozvu a podporí naše vytrvalé úsilie o podporu kvality a budovanie univerzitnej hrdosti,” uzavrel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.08.2020
UK sa ako jediná zo SR umiestnila medzi 700 najlepšími univerzitami sveta
V tohtoročnom hodnotení Šanghajského rebríčka najlepších vysokých škôl na svete sa ako jediná slovenská univerzita umiestnila Univerzita Komenského (UK) v Bratislave.
viac
26.02.2021
Prvá regionálna značka na východe Slovenska
Už budúci týždeň pribudne na Slovensku nová regionálna značka – Horný Šariš. V pondelok 1. marca bude na sociálnej sieti Facebook streamované slávnostné predstavenie loga novej regionálnej značky, ktorá je, mimochodom, prvá na východnom Slovensku.
viac
20.12.2021
Slovensko a Ukrajina realizujú projekt na zvýšenie stability karpatských lesov
Projekt, do ktorého je zo slovenskej strany zapojené okrem iných aj Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene, sa realizuje prostredníctvom programu cezhraničnej spolupráce ENI Maďarsko – Slovensko – Rumunsko – Ukrajina 2014-2020, spolufinancovaného Európskou úniou.
viac
25.08.2023
Muránska planina má nové logo a slogan, v Zbojskej pribudol i fotopoint
Muránska planina má ako destinácia cestovného ruchu svoju novú vizuálnu identitu. Logom územia sa stal lykovec muránsky, oblasť má tiež vlastný slogan či novú webovú stránku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %